ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ!

 


Η Δημοτική Αρχή της “Ανόδου” και συνεργατών, στην πρεμούρα της να πραγματώσει ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ την απορριφθήσα από την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων μελέτη της “ανάπλασης της πλατείας των Φιλιατρών”, στις 6-12-2021 παρενέβει σε συγκεκριμένο σημείο της πλατείας (Κερκίδες) και ταυτόχρονα έπαιρνε αποφάσεις μη εκτελεστικού χαρακτήρα, σχετικά με την κοπή της αιωνόβιας μουριάς “Ταμβάκη”, στον περιβάλλοντα χώρο αυτής. Όλες αυτές τις έκνομες ενέργειες τις έκαναν, μη σεβόμενοι την ιστορία της πόλης και την απαγορευτική Απόφαση της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού. Και προκειμένου να δικαιολογήσουν τις κατακριτέες αυτές πράξεις τους, παραπληροφορούν και ψεύδονται παντού, ιδίως στην Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και για τις δύο αυτές παρεμβάσεις. Ιδού τα ψεύδη τους:

  1. Οι Κερκίδες που αποπειράθηκαν παράνομα να κατεδαφίσουν ΔΕΝ είναι “νεοτερικές...... κατασκευές της τελευταίας δεκαετίας....χωρίς κάποια αισθητική”. Απεναντίας είναι τμήμα της βραβευμένης με 2ο βραβείο Αρχιτεκτονικής Biennale της Σόφιας γύρω στο 1980. Επίσης, στο χώρο των κερκίδων ΔΕΝ συχνάζουν παραβατικά άτομα όπως ψευδέστατα ισχυρίζεται η δημοτική αρχή. Εκεί συχνάζουν οικονομικοί μετανάστες διότι είναι χώρος ελεύθερης αναψυχής. Ανάλογη ρατσιστική πολιτική εφάρμοσε η δημοτική αρχή και με το ξήλωμα που έκανε στα παγκάκια κεντρικής πλατείας και της πλατείας Ρολογιού. 

  2. Η μουριά “Ταμβάκη” , δένδρο υπεραιωνόβιο, χαρακτηριστικό της ταυτότητας της πόλης των Φιλιατρών ΔΕΝ βρίσκεται έμπροσθεν του κτιρίου Σπέντζα ώστε να “παρεμποδίζει την θέαση του μνημείου (διατηρητέο κτίριο Σπέντζα) από τον χώρο της πλατείας, προκαλώντας σε αυτό έμμεση βλάβη”. Επιπλέον, το δέντρο αυτό ΔΕΝ πάσχει από ένα σωρό ασθένειες όπως γνωμοδότησαν οι “φωστήρες” γεωπόνοι της υπηρεσίας πρασίνου όπου και το έβγαλαν άχρηστο και σάπιο!

   Ενημερώνουμε τη δημοτική αρχή που δεν γνωρίζει τα τεκταινόμενα του τόπου, πως στις Κερκίδες, γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων, πολιτικές εκδηλώσεις κι ομιλίες και στα 5 μέτρα από τις Κερκίδες δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Όμιλος Δράσης”. Η δημοτική αρχή λειτουργώντας μακριά και πέρα από την αλήθεια, προσπαθεί να παρουσιάσει ως “αλήθεια” το δικό της στόχο που δεν είναι άλλος από την εμμονή της να καταστρέψει την ιστορία του τόπου και χαρακτηριστικά της ταυτότητας αυτού, που μπορεί να λειτουργήσει και ως εφαλτήριο ανάπτυξης. Η Επιτροπή ΦΙΛΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ & ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ σε μια προσπάθεια ενημέρωσης όλων των απανταχού Φιλιατρινών, διαδίδει την αλήθεια των πραγμάτων. Με τις δράσεις και αντιδράσεις τους οι ΦΙΛΟΙ ΠΛΑΤΕΙΑΣ & ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ απέναντι σε κάθε έκνομη και καταστροφική ενέργεια της δημοτικής αρχής, “φυλάττουν Θερμοπύλες”. Προσπαθούμε, με κάθε νόμιμο μέσο, να διασώσουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Στο σημείο αυτό θέλουμε με μεγάλη μας χαρά να σας ανακοινώσουμε, ότι και πάλι με δικές μας ενέργειες, αυτή την στιγμή το μνημειακό δένδρο μουριά “Ταμβάκη” είναι ΥΠΟΨΗΦΙΟ ένταξης στον επίσημο κατάλογο “Διατηρητέων Μνημείων της Φύσης”!

    Ενόψει των εορτών σε όλες τους/ις Φιλιατρινούς/ες όπου κι αν βρίσκονται, ευχόμαστε υγεία, μακροζωϊα, καλές γιορτές και καλή χρονιά!

Φιλιατρά,   22  Δεκέμβρη  2021


Για την ΕΠΙΤΡΟΠΗ “ΦΙΛΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ”

(υπογράφεται από κατοίκους των Φιλιατρών)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages