Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ


 
«Η ευθύνη για καθαριότητα, δεν είναι μόνο ατομική, αλλά και συλλογική και μας αφορά όλους, ανεξαιρέτως. Γιατί, δεν αρκεί μόνο να δηλώνουμε πολιτισμένοι, πρέπει και να το αποδεικνύουμε στην πράξη!», αναγράφεται μεταξύ άλλων σε ενημερωτική επιστολή του δημάρχου Τριφυλίας που δημοσιεύθηκε χθες στο facebook.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: 
«Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες, Την περίοδο που διανύουμε, όπου είναι ιδιαίτερα αυξημένη η καλοκαιρινή κίνηση και δη η τουριστική, οι εργαζόμενοι του Δήμου Τριφυλίας, στον τομέα της καθαριότητας, υπερβάλλουν εαυτόν, εργαζόμενοι για πολλές ώρες και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, προκειμένου να διατηρήσουν τις πόλεις και τα χωριά μας, καθαρά και ευπρεπισμένα..
Το λιγότερο που τους οφείλουμε, είναι να σεβαστούμε αυτή τους την προσπάθεια και να συμβάλλουμε, με τον τρόπο μας και στο μέτρο του δυνατού, έτσι ώστε να κάνουμε τις συνθήκες εργασίας τους λιγότερο δύσκολες και σύνθετες. Εικόνες, όπως οι κάτωθι (από Κυπαρίσσια και Καλό Νερό) είναι ενδεικτικές του τι αντιμετωπίζουν καθημερινά και δεν τιμούν κανέναν μας, ως πολίτες – κατοίκους αυτού του τόπου.
Και φυσικά, δε βοηθούν τον Δήμο και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, την παρούσα στιγμή, που υπάρχει έντονο πρόβλημα με την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων, όπως και πρόσφατα σας ενημέρωσα. Ας φερθούμε λοιπόν, όσο πιο υπεύθυνα γίνεται και ας «υπακούσουμε», όλοι μας, σε κάποιους στοιχειώδεις κανόνες: 1)Ας σταματήσουμε να βγάζουμε στο δρόμο ογκώδη αντικείμενα (καναπέδες, έπιπλα, είδη υγιεινής, στρώματα κ.τ.λ.), χωρίς προηγουμένως να έχουμε έρθει σε συνεννόηση, με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
Ειδάλλως, προς γνώση και συμμόρφωση, είμαστε υποχρεωμένοι να καταλογίσουμε το αναλογούν πρόστιμο, σε κάθε παραβάτη, που προβεί σε αυτήν την ενέργεια. 2)Ας αποφύγουμε, για την περίοδο αυτή, τα κλαδέματα. 3)Ας τοποθετούμε τα σκουπίδια μας, μόνο εντός των κάδων απορριμμάτων. 4)Ας φροντίζουμε αυτοί (κάδοι απορριμμάτων) να είναι πάντα κλειστοί. 5)Ας κατεβάζουμε και τοποθετούμε τα σκουπίδια μας στους κάδους απορριμμάτων, μόνο κατά τις βραδινές ώρες. Ας μη γκρεμίσουμε, με επιπολαιότητα και ασυνέπεια ό,τι, με πολύ κόπο, χτίσαμε έως τώρα.
Με μερικές μικρές, απλές και καθημερινές μας συνήθειες, μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά των υπαλλήλων της καθαριότητας, πολύ πιο εύκολη και κυρίως πολύ πιο αποτελεσματική. Η ευθύνη για καθαριότητα, δεν είναι μόνο ατομική, αλλά και συλλογική και μας αφορά όλους, ανεξαιρέτως. Γιατί, δεν αρκεί μόνο να δηλώνουμε πολιτισμένοι, πρέπει και να το αποδεικνύουμε στην πράξη!».
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages