Ολοκληρώθηκε με χειροκροτήματα το 4ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του ΠΥΡΣΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Ολοκληρώθηκε με χειροκροτήματα το 4ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του ΠΥΡΣΟΥ

 


Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

Η πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Μαίρη Γκότση, μετά τον πρώτο χορό που …..
έκαναν όλα τα χορευτικά τμήματα, γεμίζοντας την πλατεία μας με παιδιά και ενήλικες, πήρε το λόγο, ευχαρίστησε για την παρουσία τους όλους τους παρευρισκόμενους και καλωσόρισε τους χορευτές και τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Συλλόγων, που μας έκαναν την τιμή να αποδεχθούν την πρόσκλησή μας και να είναι απόψε μαζί μας στην εκδήλωση του 4ου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του ΠΥΡΣΟΥ.
Ακούστε την:

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 2019 και συνεχίστηκε μετά Covid, από το 2022.
Υπηρετώντας τη διατήρηση της εθνικής μας παράδοσης και την ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας, όλοι μαζί με τη μουσική, το τραγούδι και το χορό να μας ενώνει, χορεύοντας χορούς από τον Πόντο, την Κρήτη, τη Μακεδονία, το Β.Α Αιγαίο, τη Σάμο, την Πελοπόννησο, τη Νάξο και την Κεφαλονιά, απόψε στην πλατεία των Φιλιατρών, ως Πυρσός μεταλαμπαδεύουμε ανέφερε η πρόεδρος, την ιστορία μας στους μικρότερους και τους παραδίδουμε τη σκυτάλη για να μάθουν να συνεχίσουν το έργο μας.

Ευχαρίστησε τον Δήμο Τριφυλίας και τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Λεβεντάκη για την κοινή συνδιοργάνωση της εκδήλωσης. Ιδιαίτερα συγκινημένη, αναφέρθηκε στη θερμή και ανυστερόβουλη υποστήριξη των φίλων και μελών του Πυρσού, των επαγγελματιών των Φιλιατρών κυρίως, αλλά και της Κυπαρισσίας και των Γαργαλιάνων, που χωρίς τις ευγενικές χορηγίες τους, δεν θα μπορούσαμε να καλύψουμε τα επιπλέον έξοδα της εκδήλωσης μας!
Αυτή η στήριξη μας δίνει την κινητήρια δύναμη, να ελπίζουμε ότι μπορούμε το 2025, να διοργανώσουμε ένα μεγαλύτερο, ένα διήμερο Φεστιβάλ, με συμμετοχές από πιο απομακρυσμένες πόλεις, εκτός Πελοποννήσου που μας έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να έρθουν να χορέψουν στα Φιλιατρά.

Στην εκδήλωσή μας παραβρέθηκαν οι καλεσμένοι εκπρόσωποι Δήμου και Συλλόγων, η κ. Δήμητρα Ανδρινόπουλου αντιδήμαρχος υπεύθυνη Πολιτισμού, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου, συγχαίροντας τον Πυρσό για αυτήν την εκδήλωση και αφού καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους Συλλόγους, ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Επίσης η κ. Μαρία Παναγοπούλου Αντιδήμαρχος Τουρισμού Τριφυλίας, ο κ. Νίκος Στριμπάκος, πρόεδρος Τοπικού συμβουλίου Φιλιατρών, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου η κ. Αγγελικη Βεργούνη, ο κ. Νίκος Κατσούλης και η κ. Κωσταντίνα Βέννου, ο πρ. Δήμαρχος κ. Κώστας Κόλλιας, ο πρόεδρος των Φιλιατρινών της Αττικής κ. Στάθης Χαρτάλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Μεσσηνίας κ. Κοτσογλανίδη Φωτεινή και η πρόεδρος του Λαογραφικού και πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας κ. Αγγελική Νικολοπούλου.

Ακολούθησαν χοροί από επτά συγκροτήματα με ζωντάνια και κέφι από μικρούς και μεγάλους υπό τους ήχους της εξαιρετικής ζωντανής ορχήστρας “ΕΠΤΑΣΗΜΟ” και στο τέλος της εκδήλωσης αποδόθηκαν στους συλλόγους αναμνηστικές πλακέτες και δώρα, προϊόντα της Φιλιατρινής Γης, προσφορές φίλων του Πυρσού και στους άξιους δασκάλους, ανθοδέσμες.

Με τη βοήθεια όλων των μελών του νέου Δ.Σ, πιστεύουμε ότι είχαμε μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση και το έδειξε αυτό, η κατάμεστη πλατεία μας και η ανταπόκριση όλων σας με το θερμό σας χειροκρότημα.

Σας ευχαριστούμε και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 5ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του ΠΥΡΣΟΥ, 2025.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages