Θολό Ζαχάρω: Από θαύμα γλιτώσαμε τα χειρότερα με ατύχημα στην Εθνική οδό προς Κυπαρισσία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Θολό Ζαχάρω: Από θαύμα γλιτώσαμε τα χειρότερα με ατύχημα στην Εθνική οδό προς Κυπαρισσία

 


Θαύμα, τύχη, ευτυχής συγκυρία, όπως και να χαρακτηρίσουμε την εξέλιξη του χθεσινού τροχαίου ατυχήματος με την εκτροπή βυτιοφόρου καυσίμων στο Θολό Ζαχάρως, η ουσία είναι μια. Γλιτώσαμε τα χειρότερα και μια πιθανή τραγωδία σε ένα σοβαρό ατύχημα.

Η εξέλιξη στην εκτροπή βυτιοφόρου λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα, ήταν ίσως η καλύτερη δυνατή για ένα τέτοιο περιστατικό.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μια νταλίκα βυτιοφόρο εταιρίας καυσίμων είχε κατεύθυνση προς την Καλαμάτα, όταν λίγο μετά το Θολό προς Γιαννιτσοχώρι, υπό συνθήκες που ερευνώνται, εξετράπη της πορείας της, αρχικά δεξιά χτυπώντας στα προστατευτικά κιγκλιδώματα της οδού και έπειτα αριστερά χτυπώντας στην μεταλλική πόρτα κτήματος και καταλήγοντας μέσα σε ένα λιοστάσι.

Ο τράκτορας “δίπλωσε” και ανετράπη, ενώ το επικαθήμενο βυτιοφόρο έπεσε χωρίς κάποια σημαντική κλίση οριζόντια.

Η πληροφορία της εκτροπής βυτιοφόρου στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων σήμανε συναγερμό. Και παράλληλα κλήθηκαν και οχήματα με αφρό από την Π.Υ. Πύργου, για να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του περιστατικού.

Στο σημείο έφτασαν τέσσερα οχήματα με 12 πυροσβέστες και επικεφαλής το διοικητή της Π.Υ. Πύργου Πύραρχο Γιώργο Κωνσταντακόπουλο και τον διοικητή του Π.Κ. Κρεστένων Κώστα Δρακόπουλο.

Ο οδηγός της νταλίκας βγήκε από το όχημα σχεδόν ανέπαφος και αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο.

Οι πυροσβέστες έλεγξαν το όχημα για τυχόν διαρροές στα καύσιμα του τράκτορα και προληπτικά έγινε διαβροχή και ρίψη επιβραδυντικού αφρού.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος που βρέθηκε στο σημείο, τόνισε μιλώντας στο ilialive.gr πως αν το βυτιοφόρο ήταν γεμάτο με καύσιμα και γινόταν έκρηξη οι συνέπειες θα ήταν ανυπολόγιστες τόσο για τις κατοικίες στην περιοχή όσο και για την επέκταση πυρκαγιάς στο δάσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages