Επιδόματα και προστασία από πλειστηριασμούς κατοικιών ζητά η ΕΣΑμεΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Επιδόματα και προστασία από πλειστηριασμούς κατοικιών ζητά η ΕΣΑμεΑ


Με δύο υπομνήματα σχετικά με τα θέματα ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που αφορούν στο υπουργείο Οικονομικών, η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ ζητά συνάντηση με τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην αύξηση επιδομάτων, την προστασία από πλειστηριασμούς, την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ κ.ά. 
 Πρέπει να ληφθεί υπόψη, όπως τονίζεται, ότι τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν να αντιμετωπίσουν, παράλληλα με τη μακροχρόνια οικονομική κρίση και εν συνεχεία την κρίση της πανδημίας, ένα άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας στα προϊόντα, την ενέργεια, τα καύσιμα κ.α., η οποία καθιστά αδύνατη ακόμα και την κάλυψη των βασικών καθημερινών τους αναγκών. Εάν συνυπολογιστούν οι χαμηλές συντάξεις τους και το δυσβάστακτο πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία τους, η πολιτική και οικονομική υποστήριξή τους είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages