“Άναψαν τα αίματα” στη Βουλή για το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών με πυρά Φάμελλου κατά Γεωργιάδη - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

“Άναψαν τα αίματα” στη Βουλή για το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών με πυρά Φάμελλου κατά Γεωργιάδη


 Το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, του οποίου το κόστος της ενεργειακής αναβάθμισης και ανακαίνισης του οποίου, ύψους 1.755.000 ευρώ, κατήγγειλε προ ημερών ο αποπεμφθείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, μετά την στάση του απέναντι σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, άναψε και πάλι τα αίματα σήμερα Δευτέρα (29/7/24), στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Υγείας, για την «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης».

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος που χαρακτήρισε «έκτρωμα» το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία, ζητώντας την απόσυρση του, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ζήτησε απάντηση για το μεγάλο κόστος της ενεργειακής αναβάθμισης και ανακαίνισης του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών, για να πάρει την απάντηση από τον υπουργό Υγείας.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ο κ. Γεωργιάδης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο κ. Μητσοτάκης και η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας που κατεδαφίζει και τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία και την ευημερία των πολιτών», είπε ο κ. Φάμελλος και συνέχισε: «Υπάρχει μία ευθεία προσβολή του ήθους και της δημοκρατίας. Βλέπουμε απαράδεκτες συμπεριφορές από την πλευρά του υπουργείου Υγείας και ταυτόχρονα πολλά σκάνδαλα, τα οποία αποκαλύπτει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο Τομέας Υγείας και ο Τομέας Διαφάνειας. Και εδώ θέλω να υπενθυμίσω ότι η θέση εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Παύλου του Πολάκη δεν αναιρεί την πολιτική κριτική που ορθώς είχε κάνει στην Ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ταυτόχρονα την καταστροφική πολιτική με τα σκάνδαλα που αποκάλυψε. Και θα αναφερθώ στη συνέχεια γιατί περιμένουμε μία απάντηση».

Όπως ανέφερε ο κ. Φάμελλος, «δεν πρόκειται να αφήσουμε την κυβέρνηση να κρύψει όλες αυτές τις επιπτώσεις. Αλλά κ. Γεωργιάδη δεν έχετε εσείς τι δυνατότητα να μας ασκείτε κριτική για συμπεριφορά και ηθική. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε δηλώσεις σας κατά υγειονομικών. Δεν μπορούμε να τις ξεχάσουμε, στη Μυτιλήνη, αν δεν κάνω λάθος, ήτανε. “Ανθρωπάκια ασήμαντα”, “κάφρους”, μπορούμε να ξεχάσουμε; Μήπως την απαράδεκτη φρασεολογία τη δική σας εδώ σε επιτροπή της βουλής κατά του Παύλου Πολάκη; Βέβαια, εκεί το προεδρείο της Επιτροπής και της Βουλής δεν άκουσε τίποτα. έψαχνε να βρει τα πρακτικά. Δεν μπορείτε να διώξετε κανέναν! Ήταν απαράδεκτη φράση η οποία αναφέρατε όσο κι αν εκ των υστέρων προσπαθήσατε να το καλύψετε. Δεν διορθώνονται αυτά έτσι, γιατί δείχνουν τον χαρακτήρα και τη στάση απέναντι στην ανθρώπινη δικαιώματα και στην προσωπικότητα των ανθρώπων. Δύο μέτρα και δύο σταθμά όμως και από τη βουλή. Αλλά και από τα άλλα κόμματα. Διότι εμείς, ο Στέφανος ο Κασσελάκης, τον σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου τον έδειξε άμεσα την Πέμπτη. Εμείς για τις δικές σας δηλώσεις, για τις δηλώσεις του ομοφοβικού βουλευτή σας, για τις δηλώσεις του κ. Κυρανάκη δεν έχουμε δει την ίδια ευαισθησία από τον Κ. Μητσοτάκη. Να τα λέμε όλα ξεκάθαρα. Εμείς θέλουμε την ιδιά ευαισθησία λοιπόν απέναντι στην προσωπικότητα και στο ήθος και η Νέα Δημοκρατία δεν την επιδεικνύει. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά και τις αφετηρίες των πολιτικών. Μην κρυβόμαστε, είναι ψέμα ότι και εσείς και ο κ. Πλεύρης ήσασταν στο ΛΑΟΣ υπό τον κ. Καρατζαφέρη; Μπορεί να ξεχάσουμε την ιστορία ή τις δηλώσεις που είτε κάνει κατά καιρούς για πολιτικά ζητήματα; Δεν μπορεί να κρύψουμε την αλήθεια και την ιστορία από τους Έλληνες πολίτες. Η πραγματικότητα κ. Γεωργιάδη που αφορά την κριτική που σας κάνουμε σήμερα είναι ότι η τοποθέτησή σας στο υπουργείο Υγείας οδήγησε στην κατεδάφιση της δημόσιας υγείας και τώρα βάζετε την ταφόπλακα στο σύστημα στο δημόσιο σύστημα ψυχικής υγείας.

Σε αποστροφή της ομιλίας του o κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών: «Υπάρχουν και σοβαρές καταγγελίες και θα ήθελα να πάρουμε μία απάντηση. Θα πάρετε το λόγο θα ’ναι εδώ και ο τομεάρχης μας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος… Τι αλήθεια γίνεται με το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών; Είναι γεγονός ότι εκεί υπάρχει ένα κονδύλι 1.755.000 ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση: Και πώς εξηγείτε τις καταγγελίες για σοβαρό πρόβλημα σκανδάλου».

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε: «Με τις πολιτικές σας κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης οι ανισότητες ενισχύονται και διευρύνονται το ΕΣΥ απαξιώνεται μέρα με τη μέρα και τώρα έρχεστε να καταρρακώσετε το δημόσιο σύστημα ψυχικής υγείας και δυστυχώς βάζετε στο μάτι και τις δομές απεξάρτησης και όλα αυτά σε βάρος των αναγκών της κοινωνίας. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Να αποσύρετε αυτό το έκτρωμα».

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης, αμέσως μετά πήρε το λόγο και απάντησε στις κατηγορίες του προέδρου της Κ.Ο του κόμματος Σωκράτη Φάμελλου, για το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών αναφερόμενος και στον Παύλο Πολάκη:

«Με τον κ. Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ συμβαίνει το εξής οξύμωρο. Εφευρίσκει ο κ. Πολάκης ένα μεγάλο δήθεν σκάνδαλο, το λέει, οι διαδικτυακοί του φίλοι σπεύδουν να το αποθεώσουν – χωρίς να έχουν ιδέα για τι μιλάμε – και στη συνέχεια εσείς, φοβούμενοι τους διαδικτυακούς τους φίλους, κάνετε αυτό που έκανε ο κ. Φάμελος και προχθές ο κ. Κασελάκης.

Είναι προφανές ότι με τη διαγραφή του κ. Πολάκη από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ μπλέξατε πάρα πολύ άσχημα. Διότι στην πραγματικότητα ο κ. Κασσελάκης, δεν θέλει να διαγράψει, δεν μπορεί να τον διαγράψει. Αποτέλεσμα, οι μισοί να θέλετε ολόκληρη διαγραφή και οι άλλοι μισοί να μην ξέρετε τι να πείτε για να μην βρεθείτε σε δύσκολη θέση και ο Πολάκης να κάνει πάρτι. Εγώ βλέπω αν συνεχιστεί αυτό, να γίνεται αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κανονικά και όχι μόνο τύποις».

Εστιάζοντας στις κατηγορίες για το Κέντρο Υγείας στα Φιλιατρά, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «τους διαγωνισμούς δεν τους ορίζει το υπουργείο Υγείας» και πρόσθεσε: «Το υπουργείο Υγείας έχει αναθέσει όλη την εκτέλεση του κτιριολογικού προγράμματος αναβάθμισης του Ταμείου Ανάκαμψης, στο ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό κάνει όλους τους διαγωνισμούς και όχι το υπουργείο Υγείας. Εγώ δηλαδή από το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησα να μάθω τι είναι αυτά που λέει ο κ. Πολάκης. Το συγκεκριμένο έργο που εντάσσεται σε ένα πολύ μεγαλύτερο και είναι η ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση Κέντρων Υγείας Ανδρίτσαινας, Κρέστενων, Φιλιατρών και Κρανιδίου, ύψους 5.566.219 ευρώ, έχει δοθεί κατόπιν διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού, έχει περάσει από το σύστημα που επιβάλλει η ΕΕ έχει περάσει και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο έκρινε ότι όλες οι προσφορές είναι συμφέρουσες για το ελληνικό Δημόσιο και έχει τηρηθεί η διαδικασία όπως ακριβώς προβλέπεται για τις δημόσιες διεθνείς συμβάσεις.

Κατά συνέπεια όσα είπε ο κ. Πολάκης για το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, δεν πρόκειται για κάποιον κρυφό διαγωνισμό. Πρόκειται για δημόσιο διεθνή διαγωνισμό με έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, «όταν έχουμε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό δεν αντιδικούμε για την τιμή, γιατί αν ήταν η τιμή υψηλή, κάποιος θα πήγαινε να δώσει χαμηλότερη για να πάρει το έργο. Από την ώρα που δεν πήγε κανένας να δώσει χαμηλότερη τιμή, πάει να πει πολύ απλά, βάση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι αυτό είναι το κόστος αυτού του έργου. Για το έργο που έχουμε παραγγείλει για κέντρο υγείας που δεν έχει αλλάξει ούτε βίδα τα τελευταία 30 χρόνια, από τότε που πρωτοφτιάχτηκε».

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο επεισόδιο με τον κ. Πολάκη που είχε στη Βουλή κατά το οποίο του είπε «ουστ» αναγνώρισε ότι «ξέφυγε η συμπεριφορά του απέναντι στον κ. Πολάκη στη Βουλή». Είπε ότι «πράγματι και εγώ το αναγνώρισα μόνος μου την επομένη και ζήτησα συγνώμη από το Σώμα, γιατί ανθρώπινα, μετά από 10 λεπτά που με εξύβριζε και 15 λεπτά που με διέκοπτε, μου ξέφυγε μια φράση που δεν έπρεπε να μου έχει ξεφύγει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages