Ομογενείς φοιτητές του Θερινού Σχολείου ξεναγήθηκαν στο Δήμο Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Ομογενείς φοιτητές του Θερινού Σχολείου ξεναγήθηκαν στο Δήμο Τριφυλίας

 


Ομογενείς φοιτητές (34) και (6) συνοδοί του Θερινού Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής & Καναδά και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών τους, επισκέφθηκαν στις 29 Ιουλίου και ξεναγήθηκαν στο Δήμο Τριφυλίας.

Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι κυρίως η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία των μαθητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους ταυτότητας και συνείδησης.

Οι μαθητές του Θερινού Σχολείου απόλαυσαν τη θάλασσα στο Σανί, ξεναγήθηκαν στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας και στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν στην “Αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος”.
Τους προσφέρθηκε λιτό κέρασμα, έγινε η εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων και διδασκαλία ελληνικών χορών από τους χορευτές του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας.

Οι φοιτητές πραγματικά απόλαυσαν τη φιλοξενία και μας περιμένουν στην επίσημη τελετή λήξης του 16ου Θερινού Σχολείου στην Καλαμάτα στις 3 Αυγούστου, να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages