Σκληρή κριτική στο Δήμου Τριφυλίας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων για το νερό - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Σκληρή κριτική στο Δήμου Τριφυλίας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων για το νερό


 Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων εκφράζει την αγανάκτησή του σχετικά με το φαινόμενο των συστηματικών διακοπών νερού τόσο τις βραδινές όσο και τις μεσημβρινές ώρες το τελευταίο διάστημα. Ο Δήμος Τριφυλίας πιάστηκε στον ύπνο εν όψη της θερινής περιόδου  με αποτέλεσμα η λειψυδρία κατά τα λεγόμενα των αρμοδίων λόγω του άνυδρου χειμώνα να μας οδηγήσουν σε επαναλαμβανόμενες και παρατεταμένες διακοπές της υδροδότησης.

Όμως το φαινόμενο δεν ειναι χθεσινό, ούτε και η δημοτική μας αρχή, ενδείξεις και ταλαιπωρία υπήρχε και το περυσινό καλοκαίρι. Τι έκαναν λοιπόν οι υπεύθυνοι  για να μη φτάσουμε σε αυτή την κατάντια?

ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ?
1. Έγκαιρη αποκατάσταση των βλαβών όπου υπάρχουν σε γεωτρήσεις και δίκτυο.
2. Δημιουργία νέων σημείων υδροληψιας όπου απαιτείται και εξασφάλιση σύνδεσης με το δίκτυο.
3. Επαρκής δεξαμενισμός ανάλογου των αναγκών, με αγορά δεξαμενών.
Εφόσον γινόντουσαν αυτά τα τρία βασικά βήματα  και όποια αλλα γνωριζουν οι καθ ύλην αρμόδιοι επί του θέματος,  τότε θα μπορούσαμε να δεχτούμε και τις συστάσεις για κατασπατάληση , όπου κάθε πολίτης θα πρέπει να σκέφτεται το περιβάλλον και τους πόρους του που δεν είναι ανεξάντλητοι. Όμως τη δεδομένη στιγμή είναι ύβρις να μιλούμε για κατασπατάληση όταν ζούμε το μαρτύριο της σταγόνας.
Απαιτούμε το θέμα να συζητηθεί σοβαρά στο Δημοτικό συμβούλιο για εξεύρεση αμεσης λύσης σε όσες δημοτικές κοινότητες θίγονται ή εχουν θίγει απο διακοπές υδροδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages