«Βροχή» τα τηλεφωνήματα στη Μεσσηνία από απατεώνες που παραπλανούν - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

«Βροχή» τα τηλεφωνήματα στη Μεσσηνία από απατεώνες που παραπλανούν

 


Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην πείθεστε, λέει η Αστυνομία

Απανωτά τηλεφωνήματα δέχτηκαν τις προηγούμενες μέρες Μεσσήνιοι από επιτήδειους που προσπαθούσαν να τους εξαπατήσουν, με στόχο το πορτοφόλι τους.

Με το γνωστό κόλπο του δήθεν σοβαρού ατυχήματος συγγενικού προσώπου, προσπαθούν να πείσουν το θύμα ότι πρέπει να δώσει χρήματα και κοσμήματα για να γίνουν επείγουσες για τη ζωή του τραυματία επεμβάσεις. Μάλιστα, επικοινωνούν τηλεφωνικά κυρίως με άτομα τρίτης ηλικίας ή με άτομα μη εξοικειωμένα με την τεχνολογία και την ηλεκτρονική τραπεζική, και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρήματα

Τα κόλπα που χρησιμοποιούν
Σε ειδική ανακοίνωση η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι επιχειρήσουν να τους πείσουν, είτε δια ζώσης είτε τηλεφωνικά, για την καταβολή χρηματικού ποσού με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο – επείγουσα δαπανηρή επέμβαση κ.ά.) ή με το πρόσχημα πρόκλησης ατυχήματος από συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο είχε ως συνέπεια το θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου συνήθως.

Τηλεφωνήστε εσείς
Ακόμα συνιστά:
-Μην πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν ή σας τηλεφωνούν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως λογιστές ή υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών και επιχειρήσεων, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι είτε την επιστροφή χρημάτων-επιδομάτων, είτε την εξόφληση χρέους, είτε την οικονομική ενίσχυση για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.

-Προσοχή στις ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα εάν δεν έχετε δει τα προϊόντα.

Η Αστυνομία επισημαίνει ότι οι επιτήδειοι γνωρίζουν πολύ καλά πόσο σημαντικός είναι ο αιφνιδιασμός και η συναισθηματική φόρτιση των υποψήφιων θυμάτων τους. Μία από τις βασικές συμβουλές είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού-συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά μαζί του, εάν είναι δυνατό από άλλη τηλεφωνική συσκευή, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο οι δράστες να μην έχουν τερματίσει την κλήση που πραγματοποίησαν σε εσάς, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages