Μεσσήνος θα επιχειρήσει να κολυμπήσει από την Πύλο στην Καλαμάτα – 73 χιλιόμετρα! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Μεσσήνος θα επιχειρήσει να κολυμπήσει από την Πύλο στην Καλαμάτα – 73 χιλιόμετρα!

 


ΘΑ ΚΟΛΥΜΠΆΕΙ ΠΕΡΊΠΟΥ 35 ΩΡΕΣ

Την υπερμαραθώνια κολυμβητική διαδρομή από την Πύλο στην Καλαμάτα, μια απόσταση 73 χιλιομέτρων ή 39,4 ναυτικών μιλίων, θα επιχειρήσει να κάνει από τις τέσσερις το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου ο Μεσσήνιος ιατρός και συγγραφέας Ιωάννης Λαφαζάνος. Ο υπερμαραθωνοδρόμος της κολύμβησης, όπως ανακοίνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας, έχει σκοπό με το επίτευγμα αυτό, πέρα από το να επιτύχει τον προσωπικό του στόχο, να αφήσει το προσωπικό του αποτύπωμα στη ναυταθλητική ιστορία της Καλαμάτας τη χρονιά εορτασμού των 100 χρόνων του ΝΟΚ…

Πιο συγκεκριμένα ο ΝΟΚ ανακοίνωσε: «Ο Μεσσήνιος ιατρός και συγγραφέας Λαφαζάνος Ιωάννης θα επιχειρήσει να κάνει τον κολυμβητικό περίπλου της Μεσσηνίας στις 15 και 16 Ιουλίου.

        Ο αθλητής της υπερμαραθώνιας κολύμβησης θα ξεκινήσει την προσπάθεια του από την Πύλο τη Δευτέρα στις 15/6 και ώρα 4:00 π.μ.. Αναμένεται να τερματίσει τη Τρίτη 16/6 αργά το απόγευμα, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, μετά από 35 περίπου ώρες συνεχούς κολύμβησης, έχοντας διανύσει συνολικά μια απόσταση 73 χιλιομέτρων -39,4 ναυτικών μιλίων-. Καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, η τροφοδοσία θα γίνεται κατά την διάρκεια της κολύμβησης, δίχως ο αθλητής να έχει το δικαίωμα να ακουμπήσει το σκάφος συνοδείας.

        Το εγχείρημα αυτό αποτελεί προσωπικό στόχο του Μεσσήνιου ιατρού, θέλοντας με αυτό το τρόπο να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην ναυταθλητική ιστορία της Καλαμάτας, μιας και ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας εορτάζει εφέτος τα 100 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στα ναυταθλητικά δρώμενα της Μεσσηνίας. Ως ιατρός και αθλητής θα μεταφέρει και το μήνυμα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών.

        Ο Γιάννης Λαφαζάνος γεννήθηκε στα Αρφαρά Μεσσηνίας το1959. Σπούδασε ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει ειδικευτεί στην χειρουργική ορθοπεδική και τραυματολογία.

        Με την μαραθώνια κολύμβηση ασχολείται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

                Σημαντικές αθλητικές του επιτυχίες του είναι ο διάπλους του στενού της Ζάκυνθου [Αρκούδι -Αργάσι ] το 2019, ο διάπλους Κεφαλονιάς-Ζάκυνθου το 2020 και το 2022 και ο διπλός διάπλους Ζάκυνθος-Πελοπόννησος-Ζάκυνθος το 2023.

        Φυσικά έχει κάνει το διάπλου του Μεσσηνιακού Κόλπου που οργάνωσε ο Όμιλός μας το 2015, 2016 και το 2017».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages