Γερμανικά ταμιευτήρια σε Καλαμάτα και Πάτρα γιατί έχουμε μέλλον; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Γερμανικά ταμιευτήρια σε Καλαμάτα και Πάτρα γιατί έχουμε μέλλον;

Το ενδεχόμενο ίδρυσης περιφερειακών τραπεζών κατά το γερμανικό πρότυπο των ταμιευτηρίων συζητήθηκε προχθές, στη διάρκεια της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα. Τον κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνόδεψαν για το λόγο αυτό ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Γερμανικών Ταμιευτηρίων και το θέμα συζητήθηκε σε ειδική σύσκεψη με τη συμμετοχή και της Τράπεζας της Ελλάδας. Αναφερόμενος στο μοντέλο των ταμιευτηρίων, ο κ. Σόιμπλε απέδωσε την επιτυχία του θεσμού στο γεγονός ότι «οι άνθρωποι σε περιφερειακό επίπεδο νιώθουν εμπιστοσύνη απέναντι σε έναν τέτοιο θεσμό, απέναντι σε ένα τέτοιο Ταμιευτήριο». Βεβαίως, όπως διευκρίνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ι. Στουρνάρας, τα ταμιευτήρια κατά το γερμανικό μοντέλο είναι περιφερειακές τράπεζες, όπου τα δάνεια που δίνουν στην περιφέρεια είναι ακριβώς ίσα με τις καταθέσεις της περιφέρειας.
Υπενθυμίζεται ότι για τον ίδιο λόγο είχε επισκεφθεί την Αθήνα πριν από περίπου ένα μήνα ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Ταμιευτηρίων, Γκέοργκ Φάρενσον. Οι Γερμανοί προτίθενται να ιδρύσουν αρχικά δύο πιλοτικά καταστήματα στην Κεντρική Μακεδονία και την Πελοπόννησο και αυτά να φτάσουν τα πέντε, με τις περιοχές που εξετάζονται να είναι η Βέροια, το Κιλκίς, η Κατερίνη, η Πάτρα και η Καλαμάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages