Οι υποψήφιοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ προτιμούν τις κοντινές πόλεις και στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Οι υποψήφιοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ προτιμούν τις κοντινές πόλεις και στη Μεσσηνία

Την στροφή των πολλών υποψηφίων προς σχολές με γνώμονα την εντοπιότητα καταγράφουν οι φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες έβαλαν σε πρώτο πλάνο την αποφυγή του υψηλού κόστους σπουδών. Κι ενώ σε άλλες εποχές θα επέλεγαν τη σχολή που πραγματικά επιθυμούσαν να φοιτήσουν φέτος προτίμησαν σχολές κοντά στην οικογενειακή εστία και αντικείμενο παραπλήσιο με αυτό που ζητούσαν.
 Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» οι αναγκαστικές αυτές προτιμήσεις αποτυπώνονται στα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων, ενώ από τα στοιχεία προκύπτον σημαντικές διαφορές στη ζήτηση σχολών σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Από την άλλη πλευρά οι αλλαγές συνεχίζουν να επηρεάζονται από την αγορά και την προσφορά και ζήτηση για συγκεκριμένα επαγγέλματα διαμορφώνοντας βάσεις πολλών ταχυτήτων. Ενδεικτικά αναφέρεται πως υπάρχει γενικευμένη πτώση των βάσεων που ξεκινάει από 150 μόρια σε περιζήτητες σχολές χωρίς να αποκλείονται μεγαλύτερες πτώσεις σε τμήματα με μικρότερη ζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages