ΠΕΔ Πελοποννήσου: Τελειωτικό χτύπημα για τους δήμους το πολυνομοσχέδιο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΠΕΔ Πελοποννήσου: Τελειωτικό χτύπημα για τους δήμους το πολυνομοσχέδιο

Για "δυνατό" χτύπημα κατά της Αυτοδιοίκησης έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε δηλώσεις του λίγο πριν την έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ στην Τρίπολη, χθες το βράδυ, για το πολυνομοσχέδιο και για την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων. Ο κ. Νίκας τόνισε πως το Πολυνομοσχέδιο και οι απολύσεις από τους δήμους αίρουν σε μεγάλο βαθμό το αυτοδιοίκητο των δήμων τόσο σε διοικητικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο και δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια.
Και οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου συντάσσονται με τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ και θα στηρίξουν κάθε δυναμική κινητοποίηση καθώς και τις προσφυγές που θα γίνουν στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς αφού όπως σημείωσε ο κ. Νίκας πλέον δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους αιρετούς και η προπαγάνδα για αδιαφάνεια στους δήμους και διαφθορά συνεχίζεται χωρίς αυτό, όπως είπε, να είναι αλήθεια, αφού το πρόβλημα ξεκινά από το κεντρικό Κράτος που διαχειρίζεται το χρήμα, ενώ οι δήμοι διαχειρίζονται μόλις το 1% του ΑΕΠ. Ο κ. Νίκας σημείωσε ακόμα πως οι απολύσεις των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων προκάλεσαν μεγάλο πρόβλημα στους δήμους πέραν της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης των ίδιων των απολυμένων, αφού θα υπάρξει δυσλειτουργία στους δήμους, τόσο στην ελεγχόμενη στάθμευση όσο και στη φύλαξη των σχολικών κτιρίων. Θέματα για τα οποία πρέπει να βρεθεί λύση και πόροι, ενώ οι δήμαρχοι κατευθύνονται προς την αναζήτηση συνεργασίας με την ΕΛΑΣ, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Ενώ δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με τα σχολικά κτίρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages