Υπόσχεση Π. Τατούλη για χρηματοδότηση του έργου από το ΠΕΠ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Υπόσχεση Π. Τατούλη για χρηματοδότηση του έργου από το ΠΕΠ

Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και του Συνδέσμου Ύδρευσης για την πράξη «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα και Μεσσήνη» θα συζητούνταν στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Παν. Νίκας, πρόκειται για μία παρέμβαση ύψους 10 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, η οποία, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, θα ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου για χρηματοδότηση.
Η μεταφορά νερού από τις πηγές προς τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες γίνεται μέσω δύο εγκατεστημένων αγωγών διαμέτρων Φ300 και Φ600, που ξεκινούν από τη δεξαμενή του Πηδήματος. Από τον αγωγό Φ600, ο οποίος εμφανίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, υδροδοτείται το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και οι παραλιακοί οικισμοί της δημοτικής κοινότητας Αβίας του Δήμου Δυτικής Μάνης, και η ανάγκη αντικατάστασής του είναι επιτακτική και άμεση. Ο αγωγός, που έχει κατασκευαστεί από τη δεκαετία του 1960, είναι χαλύβδινος μήκους 13,4 χιλιομέτρων, χωρίς καθοδική προστασία. Ξεκινά από τη δεξαμενή του Πηδήματος και καταλήγει στη δεξαμενή του Κάστρου στην Καλαμάτα. Διέρχεται από αγροκτήματα και οικοδομικά τετράγωνα διαφόρων οικισμών χωρίς να έχει προβλεφθεί η δέσμευση απαραίτητης ζώνης διέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages