Ερώτηση για την α­πα­γό­ρευ­ση χορήγησης ιατρικών βε­βαι­ώ­σε­ων στους αθλητές - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ερώτηση για την α­πα­γό­ρευ­ση χορήγησης ιατρικών βε­βαι­ώ­σε­ων στους αθλητές

«Το Υ­πουρ­γεί­ο Υ­γεί­ας στην εγ­κύ­κλιό του, αρ. πρωτ. 22238/28-06-2013 προς ό­λες τις υ­πη­ρε­σί­ες Υ­γεί­ας του Ε­Ο­ΠΥ­Υ με­τα­ξύ των άλ­λων α­να­φέ­ρει: «Οι για­τροί του Ε­Ο­ΠΥ­Υ δεν χο­ρη­γούν Ι­α­τρι­κές Βε­βαι­ώ­σεις Ι­κα­νό­τη­τας ή Υ­γεί­ας οι ο­ποί­ες πρό­κει­ται να χρη­σι­μο­ποι­η­θούν για: Ε­ξω­σχο­λι­κά α­θλη­τι­κά σω­μα­τεί­α, προ­γράμ­μα­τα μα­ζι­κού α­θλη­τι­σμού των Δή­μων, πε­ρι­πτώ­σεις κό­πω­σης και υ­περ­προ­σπά­θειας, ό­πως ο πρω­τα­θλη­τι­σμός (Ν. 2725 ΦΕ­Κ1­21/τευχ. Α/17-6-99 α­να­φο­ρι­κά με τον ε­ρα­σι­τε­χνι­κό και ε­παγ­γελ­μα­τι­κό α­θλη­τι­σμό)­.» Αυ­τό α­να­φέ­ρουν σε ε­ρώ­τη­ση τους, προς τους υ­πουρ­γούς Υ­γεί­ας, Πο­λι­τι­σμού και Α­θλη­τι­σμού, οι βου­λευ­τές του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Πε­τρά­κος Α­θα­νά­σιος, Δρι­τσέ­λη Πα­να­γι­ώ­τα, Ζα­χα­ριάς Κώ­στας, Κου­ρά­κης Α­να­στά­σιος, Μι­χα­λά­κης Νί­κος, Ου­ζου­νί­δου Ευ­γε­νί­α, Πάν­τζας Γε­ώρ­γιος και ε­πι­ση­μαί­νουν:
«Με δε­δο­μέ­νο ό­τι ο α­θλη­τι­σμός εί­ναι βα­σι­κό κοι­νω­νι­κό α­γα­θό που συμ­βά­λει στην υ­γεί­α των πο­λι­τών, η πο­λι­τεί­α έ­χει την υ­πο­χρέ­ω­ση να με­ρι­μνά για την καλ­λι­έρ­γειά του. Η ορ­γα­νω­μέ­νη α­θλι­α­τρι­κή κά­λυ­ψη, η προ­στα­σί­α της υ­γεί­ας των ε­ρα­σι­τε­χνών α­θλη­τών, οι δω­ρε­άν προ­λη­πτι­κοί έ­λεγ­χοι α­πό το Δη­μό­σιο Πρω­το­βάθ­μιο Σύ­στη­μα Υ­γεί­ας και η α­σφά­λι­ση ό­λων των εν ε­νερ­γεί­α ε­ρα­σι­τε­χνών α­θλη­τών πρέ­πει να α­πο­τε­λούν βα­σι­κό στοι­χεί­ο μιας ορ­γα­νω­μέ­νης κοι­νω­νί­ας και μιας πο­λι­τι­κής προ­σα­να­το­λι­σμέ­νης στη Φυ­σι­κή Α­γω­γή και τον Α­θλη­τι­σμό. Ι­δι­αί­τε­ρα στη χώ­ρα μας ό­που α­πό αρ­χαι­ο­τά­των χρό­νων ι­σχύ­ει το «νους υ­γι­ής εν σώ­μα­τι υ­γι­ή» εγ­κύ­κλιοι με αυ­τό το πε­ρι­ε­χό­με­νο θε­ω­ρούν­ται α­δι­α­νό­η­τες. Ε­πει­δή σύμ­φω­να με το άρθ. 1 του Ε­νια­ίου Κα­νο­νι­σμού Πα­ρο­χών Υ­γεί­ας του Ε­Ο­ΠΥ­Υ, «ε­πι­δι­ώ­κε­ται να ε­ξα­σφα­λι­στεί η ι­σό­τι­μη πρό­σβα­ση ό­λων των α­σφα­λι­σμέ­νων του Ε­Ο­ΠΥ­Υ σε Ε­νια­ίο Σύ­στη­μα Πα­ρο­χής Υ­πη­ρε­σι­ών Υ­γεί­ας, που έ­χει ως σκο­πό την πρό­λη­ψη, δι­α­τή­ρη­ση, προ­α­γω­γή, βελ­τί­ω­ση, α­πο­κα­τά­στα­ση και προ­στα­σί­α της Υ­γεί­ας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages