«Εξαίρεση της στρεμματικής ενίσχυσης της σταφίδας από τη νέα ΚΑΠ » - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

«Εξαίρεση της στρεμματικής ενίσχυσης της σταφίδας από τη νέα ΚΑΠ »

Ε­ρώ­τη­ση κα­τέ­θε­σε ο Βου­λευ­τής Μεσ­ση­νί­ας Θα­νά­σης Πε­τρά­κος για την Ε­ξαί­ρε­ση της στρεμ­μα­τι­κής ε­νί­σχυ­σης της στα­φί­δας α­πό τη νέ­α ΚΑΠ. Ό­πως α­να­φέ­ρει στην ε­ρώ­τη­ση ο κ. Πε­τρά­κος: «Στα πλαί­σια της α­να­θε­ώ­ρη­σης της νέ­ας ΚΑΠ ό­που προ­βλέ­πε­ται η ε­ξο­μοί­ω­ση της ε­νί­σχυ­σης των καλ­λι­ερ­γει­ών, η στρεμ­μα­τι­κή ε­νί­σχυ­ση της κο­ριν­θια­κής στα­φί­δας θα μει­ω­θεί σε πο­λύ ση­μαν­τι­κό βαθ­μό. Η δι­α­σφά­λι­ση της στρεμ­μα­τι­κής ε­νί­σχυ­σης της κο­ριν­θια­κής στα­φί­δας με την ε­ξαί­ρε­ση του προ­ϊ­όν­τος ως ι­δι­αί­τε­ρη πε­ρί­πτω­ση κρί­νε­ται α­πο­λύ­τως α­πα­ραί­τη­τη. Η καλ­λι­έρ­γεια της στα­φί­δας, εί­ναι πο­λυ­ε­τής και ι­δι­αί­τε­ρα κο­στο­βό­ρα και ευ­δο­κι­μεί κυ­ρί­ως σε η­μι­ο­ρει­νές και ο­ρει­νές ζώ­νες ό­που δεν υ­πάρ­χουν ε­ναλ­λα­κτι­κές και προ­σο­δο­φό­ρες καλ­λι­έρ­γει­ες. Η στα­φί­δα εί­ναι α­μι­γώς ε­ξα­γω­γι­κό προ­ϊ­όν που συμ­βά­λει στην εισ­ρο­ή συ­ναλ­λάγ­μα­τος στην ε­θνι­κή οι­κο­νο­μί­α σε αυ­τή την πο­λύ δύ­σκο­λη πε­ρί­ο­δο της οι­κο­νο­μι­κής κρί­σης.
Στην Πε­λο­πόν­νη­σο και την Κρή­τη, ό­που κυ­ρί­ως καλ­λι­ερ­γεί­ται η στα­φί­δα, τα τε­λευ­ταί­α χρό­νια πα­ρα­τη­ρεί­ται δρα­μα­τι­κή μεί­ω­ση των καλ­λι­ερ­γού­με­νων ε­κτά­σε­ων, λό­γω των α­κο­λου­θού­με­νων πο­λι­τι­κών, με α­πο­τέ­λε­σμα ο πά­λαι πο­τέ «μαύ­ρος χρυ­σός» να τεί­νει να ε­κλεί­ψει ως καλ­λι­έρ­γεια. Ε­πει­δή η ι­στο­ρί­α του Ελ­λη­νι­κού κρά­τους συν­δέ­ε­ται ά­με­σα με την καλ­λι­έρ­γεια της στα­φί­δας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages