Επανασχεδιασμός κόμβων Καζάρμας και Πύλου ζητείται για τον άξονα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Επανασχεδιασμός κόμβων Καζάρμας και Πύλου ζητείται για τον άξονα

Επανασχεδιασμό των κόμβων προς Καζάρμα – Χαραυγή και στην παράκαμψη της Πύλου ζητά το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην εισήγησή του για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των οδικών τμημάτων Πύλου – Ριζόμυλου και Πύλου – Μεθώνης, του οδικού άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου (Φιλιατρά – Πύλος – Καλαμάτα).Η γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, προκειμένου να εκδοθεί απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, έχει τεθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα, με εισηγητή τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά.
Γενικά χαρακτηριστικά
Το έργο χωρίζεται σε δυο διακριτά τμήματα: Το Πύλος – Ριζόμυλος, Πύλος –Μεθώνη και παράκαμψη Πύλου, για την οποία έγινε συμπληρωματική ΜΠΕ. Στο πρώτο τμήμα, το Πύλος – Ριζόμυλος, είναι νέα χάραξη οδού συνολικού μήκους 25,7 χλμ., δίιχνη, πλάτους 11 μ. και αναπτύσσεται δεξιά και αριστερά της υφισταμένης 82ης εθνικής οδού Πύλου- Ριζόμυλος. Θα έχει 9 ισόπεδους κόμβους οι οποίοι θα εξασφαλίζουν την επικοινωνία με τους οικισμούς Στενωσιά, Χανδρινού, Σουληνάρι, Καζάρμα, Χαραυγή, Νερόμυλο μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο προς Καλαμάτα και Κορώνη. Η υφιστάμενη οδός Πύλος – Ριζόμυλος (82η εθνική οδός) διατηρείται για να εξυπηρετεί την ενδοτοπική συγκοινωνία και ως βοηθητική οδός. Από το σημείο του ανισόπεδου κόμβου προς Καλαμάτα και Κορώνη μέχρι τη θέση 25+709 ο δρόμος αναπτύσσεται δυτικά του Ριζόμυλου και προσαρμόζεται στο δρόμο Ριζόμυλος- Καλαμάτα με τετράιχνη διατομή πλάτους 17 μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages