Αυστηρή προειδοποίηση Τατούλη προς τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Αυστηρή προειδοποίηση Τατούλη προς τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

Ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου συνεδρίασε πριν από περίπου δέκα ημέρες και υπερψήφισε τον ανανεωμένο ΠΕΣΔΑ για τα απορρίμματα. Ο κ. Φλαμπουράρης, από την άλλη πλευρά, με επιστολή του προς τον ΦΟΔΣΑ ζήτησε από τους Δήμους να προτείνουν τα τοπικά σχέδια διαχείρισης των απορριμμάτων. Ωστόσο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το συμβούλιο της οποίας καλείται να εγκρίνει τον ΠΕΣΔΑ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τον Φορέα και προειδοποιεί τους δημάρχους με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο που κάνουν λόγο για μη επικαιροποίηση της μελέτης του ΠΕΣΔΑ, αλλά και για χαρακτηριστικές καθυστερήσεις, ενώ παράλληλα προειδοποιεί ότι ή θα εφαρμοστεί το σχέδιο διαχείρισης ως έχει ή θα ματαιωθεί στο σύνολό του. Στην επιστολή αναφέρεται ότι το ΠεΣυ δεν έχει λάβει ακόμα τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ, αν και γίνονται διαρροές «κάποιων σχεδίων εγγράφων που αποστέλλονται σε υπουργούς-εκπροσώπους της κυβέρνησης», από τα οποία, μάλιστα, φαίνεται ότι:
1. Στον ΠΕΣΔΑ προβλέπεται η συνέχεια της λειτουργίας των προσωρινών μονάδων διαχείρισης, ακόμα και μετά την έναρξη λειτουργίας της ολοκληρωμένης διαχείρισης, κάτι που δεν προβλέπεται από τον νόμο.
2. Η διαχείριση των σύμμεικτων απορριμμάτων θα γίνεται από τους Δήμους και όχι από τον ΦΟΔΣΑ, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.
3. Καταργείται η απόφαση της Αποκεντρωμένης με την οποία ανατίθεται στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας η αρμοδιότητα για τη διαχείριση του συνόλου των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 «Τυχόν ματαίωση του έργου», παρατηρεί ο περιφερειάρχης, «συνεπάγεται νέο σχεδιασμό, νέα αξιολόγηση, νέα δημοπράτηση και νέες καθυστερήσεις». Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης προειδοποιεί σε αυστηρό τόνο ότι δεν είναι δυνατόν να υιοθετηθούν «οι προσεγγίσεις που βασίζονται σε επιλεκτική και κατά περίπτωση υλοποίηση τμημάτων του έργου, αναλόγως των επιθυμιών αιρετών αρχόντων ή και εργολαβικών συμφερόντων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages