Εισαγγελείς σε 28 δήμους και δημόσιους φορείς - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Εισαγγελείς σε 28 δήμους και δημόσιους φορείς

Όταν εν έτει 2018, μετά από 10 χρόνια μνημονίων, εξακολουθούν να εντοπίζονται περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, παρατυπιών και παραλείψεων σε φορείς του Δημοσίου, όταν σε τακτικούς ελέγχους από τις Δημοσιονομικές Υπηρεσίες το 75,5% των ευρημάτων αφορούν στην οικονομική διαχείριση των ελεγχόμενων φορέων, όταν οι εισαγγελικές παραγγελίες για νέους ελέγχους πέφτουν «βροχή», φτάνοντας ως το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.
Η Έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων, που συνοδεύει τον Προϋπολογισμό, είναι πραγματικά αποκαλυπτική, καθώς προκύπτει ότι από τους ελέγχους που έγιναν στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, οι 4 στους 10 φορείς, που μπήκαν στο μικροσκόπιο πήραν βαθμολογία «3» στα «4», κοινώς ότι απαιτούνται σημαντικές βελτιώσεις στα συστήματα τους για να θεωρηθούν λειτουργικά. Ως ήταν αναμενόμενο, από τα 245 ευρήματα αυτών των ελέγχων, τα 185 αφορούν στην οικονομική τους διαχείριση.
Η συνέχεια αναμένεται, όμως, ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη 60 έλεγχοι, εκ των οποίων οι 40 αφορούν σε εισαγγελικές παραγγελίες και οι 20 σε λοιπούς έκτακτους διαχειριστικούς ελέγχους. Παράλληλα, ο σχεδιασμός για το επόμενο 12μηνο προβλέπει 67 ελέγχους, από τους οποίους οι 30 θα γίνουν κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι τι ακριβώς είδαν ή άκουσαν οι εισαγγελείς, για να στρέψουν εκεί την προσοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages