Πολιτική πράξη αξίας της πραγματικής οικονομίας η Τράπεζα Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Πολιτική πράξη αξίας της πραγματικής οικονομίας η Τράπεζα Πελοποννήσου

«Σε αυτή την περίοδο που τα κεφαλαιακά αποθέματα των τραπεζών δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέλαβε την πολιτική πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με κύρια χαρακτηριστικά την τοπικότητα, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της παιδείας αποταμίευσης των υφιστάμενων νοικοκυριών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κλείνοντας τις εργασίες του 16ου Συνεδρίου Διαχείρισης Τραπεζών. 
 «Καταλαβαίνουμε ότι θα πρέπει, και αυτή είναι η δική μας πρωτοβουλία, να δημιουργήσουμε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που θα έχουν δύο κυρίως ιδιότητες. Την τοπικότητα, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας δηλαδή, και την καλλιέργεια παιδείας αποταμίευσης στα νοικοκυριά» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ανέφερε ότι «αφού εξετάσαμε διάφορα μοντέλα, καταλήξαμε στο μοντέλο των τοπικών ταμιευτηρίων της Γερμανίας, των Sparkasse. Η επιλογή μας αυτή θα μπορέσει να αποτελέσει μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages