ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-VIDEO - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-VIDEO

ΜΕ επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και την Μονάδα Τεχνητού νεφρού, με την άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αρχών, λαμβάνοντας τα εύσημα από το Επιχειρησιακό κέντρο Υγείας για την εκτέλεση των σεναρίων.
Σύμφωνα με την άσκηση υπήρχε συμβάν σεισμού, εκδήλωση πυρκαγιάς στα μαγειρεία, εγκλωβισμός ασθενών εντός κι εντός του κτιρίου, με σταδιακή απομάκρυνση σε χώρους του προαυλίου των εικονικών ασθενών. Η Διοίκηση της νοσηλευτικής μονάδας μαζί με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό είχε δημιουργήσει χώρους υποδοχής στην νότια πλευρά του συγκροτήματος με αντίσκηνα, έτοιμο λυόμενο χειρουργείο, χώροι για τους ασθενείς, χώρο στάθμευσης οχημάτων, μαζί με τα απαιτούμενα υλικά ώστε να εκτελεστεί με πλήρη προσομοίωση η άσκηση, καθώς μεταφέρθηκαν ασθενείς και στο υπόστεγο της βόρειας πλευράς του οικήματος. 
Την άσκηση εκτός από τον Διοικητή παρακολούθησαν ο οικονομικός διευθυντής κ. Θεόδωρος Ντέντες, η προισταμένη κα Σταματία Αλεξοπούλου, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό ορισμένοι εκ των οποίων συμμετείχαν, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, μαζί με τους τραυματιοφορείς και οδηγούς, η διευθύντρια εξωτερικών και επειγόντων περιστατικών κα Δήμητρα Νικολοπούλου, η Διευθύντρια μονάδας τεχνητού νεφρού κα Ζέρβα κι άλλοι φορείς.
ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Ο Διευθυντής του Εθνικού κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου τόνισε ότι "έγινε η 76η άσκηση σε πανελλαδικό επίπεδο όπως και στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, σε ότι αφορά την διακρίβωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού σε περίπτωση κρίσεων, το σενάριο αφορούσε εικονικό σεισμό καθώς απαιτήθηκε μερική εκκένωση του κτιρίου" για να προσθέσει ότι "αυτό που συμπεράναμε ήταν το υψηλό επίπεδο προσωπικού που μπορεί να ανταποκριθεί πέρα από τα συμβατικά του καθήκοντα και σε ακραίες καταστάσεις αλλά και το επίπεδο συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς όπως η Πυροσβεστική, η Ελληνική αστυνομία και το ΕΚΑΒ έτσι ώστε όλοι μαζί να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες από ένα καταστροφικό συμβάν". Εξήγησε ότι υπάρχουν σχέδια σε όλη την χώρα και στόχος ήταν να αντιμετωπιστούν τυχόν αδυναμίες ώστε να καλυφθούν σε αγαστή συνεργασία για την αποτελεσματικότητα όλων, ενώ εξήρε το γεγονός ότι προσωπικό και γιατροί γνωρίζουν πως και τι πρέπει να κάνουν σε μια κρίσιμη στιγμή.
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

Συγχαρητήρια στο προσωπικό, στους νοσηλευτές, ιατρούς, οδηγούς, μεταφορείς, στην Πυροσβεστική αλλά και το Δήμο που βοήθησε με ανυψωτικό καλαθοόρο όχημα, έδωσε ο Διευθυντής κ. Μπασιάκος τονίζοντας ότι "το προσωπικό τεχνικό, ιατρικό, νοσηλευτικό γνώριζε τι πρέπει να πράξει καθώς είναι γεγονός ότι η περιοχή μας δοκιμάζεται από φυσικά φαινόμενα ώστε να έχουμε υψηλό επίπεδο ετοιμότητα". Συμπλήρωσε ότι "παρότι είμαστε μικρή νοσηλευτική μονάδα μας βοηθούν πολύ οι χώροι του συγκροτήματος ώστε να στήσουμε ένα μικρό νοσοκομείο για αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων" βεβαιώνοντας ότι το προσωπικό θα συνεχίζει να εκπαιδεύεται για την αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων στο μέλλον. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages