40άρι στη Μεσσηνία με τον ερχομό του Σεπτεμβρίου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

40άρι στη Μεσσηνία με τον ερχομό του Σεπτεμβρίου

Η επίδραση της θαλάσσιας αύρας στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, έχει μία ιδιαίτερη ευεργετική επίδραση, αφού μειώνει το αίσθημα της έντονης ζέστης. Με τον όρο θαλάσσια αύρα, ονομάζουμε τον τοπικό άνεμο, ο οποίος πνέει στις παραθαλάσσιες περιοχές κι έχει διεύθυνση από τη θάλασσα προς την ξηρά.
Το πυκνό δίκτυο σταθμών του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου στην Αττική, επιτρέπει την ανάδειξη αυτού του φυσικού μηχανισμού μέσα από τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών του. Όπως διακρίνεται στον παρακάτω Χάρτη, κατά τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 01/09, η διαφορά στη θερμοκρασία μεταξύ του εσωτερικού του νομού και των παραθαλάσσιων περιοχών φτάνει τους 6 βαθμούς Κελσίου.
Συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός στην περιοχή ΣΚΑ στις 14:00 κατέγραφε θερμοκρασία 37.1 ⁰C και την ίδια ώρα ο μετεωρολογικός σταθμός στο Σούνιο θερμοκρασία 31.1 ⁰C. Η έντονη θερμοκρασιακή διαφορά, καθώς επίσης και η διεύθυνση των ανέμων το μεσημέρι της Τρίτης 01/09, αποτυπώνεται στο Χάρτη, που ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages