ΖΕΜΑΤΑΕΙ ο οικογενειακός προϋπολογισμός από την ακρίβεια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

ΖΕΜΑΤΑΕΙ ο οικογενειακός προϋπολογισμός από την ακρίβεια


Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση στην οικονομία με τα προβλήματα των ανατιμήσεων να βρίσκονται στο επίκεντρο και να δημιουργούν τεράστιο ζήτημα στην αγορά, αφού οι καταναλωτές αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.
Οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης έχουν πάρει φωτιά και μοιάζει να είναι μόνο η αρχή, ενώ εκτός ορίων βρίσκονται ενέργεια και καύσιμα. 
Κοινωνικά επιδόματα – Αλλαγές στα κριτήρια 
Ανατροπές στο χάρτη των κοινωνικών επιδομάτων φέρνουν οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων με το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει παρεμβάσεις για να μην χάσουν τις ενισχύσεις χιλιάδες νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα. 
Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε πάνω από 7.000 περιοχές-τιμές ζώνης σε όλη τη χώρα από την Πρωτοχρονιά, απειλεί χιλιάδες δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων και ειδικά όσους λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ή το επίδομα στέγασης ή είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ή πληρώνουν το μισό ΕΝΦΙΑ. Με την αύξηση των αντικειμενικών τιμών κινδυνεύουν να χάσουν τα επιδόματα καθώς ένα από τα βασικά κριτήρια για την χορήγηση τους είναι το ύψος της φορολογητέας αξίας της ακίνητης περιουσίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages