45% αυξήθηκαν οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία στην Μεσσηνία-Αύξηση των μονάδων ΟΠΚΕ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

45% αυξήθηκαν οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία στην Μεσσηνία-Αύξηση των μονάδων ΟΠΚΕ

 


Η παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Καλαμάτα είχε και ειδήσεις… Το μεγαλύτερό της μέρος αφορούσε την υπηρεσιακή διάσταση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη -και στην συνάντησή του με στελέχη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο αλλά και μετέπειτα στις δηλώσεις του- να αναγνωρίζει το σημαντικό έργο των αστυνομικών, την σπουδαία προσφορά τους και να δίνει συγχαρητήρια για την καλή εικόνα που σημειώνεται στην Περιφέρειά μας.

Από την άλλη, φυσικά τέθηκαν όλα τα ζητήματα που παρουσιάζονται και που στην καθημερινότητα προκαλούν αναστάτωση και έτσι στην βάση των όσων αναφέρθηκαν και από την αυτοδιοίκηση υπήρξαν αποφάσεις. Ενεργοποιείται πλέον η παρουσία δύο μεγάλων ομάδων ΟΠΚΕ στην ευρύτερη περιοχή και μιας ομάδας για τον έλεγχο της οδηγικής συμπεριφοράς που θα συνδράμουν το έργο των υπολοίπων δυνάμεων για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχο Καλαμάτας ήταν εποικοδομητική με τον κ. Χρυσοχοΐδη μάλιστα να στέκεται με εγκωμιαστικά σχόλια για την συνεργασία του με τον Θανάση Βασιλόπουλο. Ο κ. Βασιλόπουλος έθεσε το ζήτημα του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου και της μετεξέλιξής του ως δομής και πλέον αυτό θα μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και με περισσότερες κάμερες και ζώνες κάλυψης θα έχει αναφορά τόσο στην Καλαμάτα όσο και σε περιοχές του δήμου Μεσσήνης.

Πέραν αυτών και τα θέματα των υποδομών εξετάστηκαν με τον κ. Χρυσοχοΐδη να σημειώνει πως είναι στο τελικό στάδιο οι συζητήσεις με την ΔΥΠΑ για την παραχώρηση του χώρου για την ανέγερση του νέου κτηρίου μέσω ΣΔΙΤ.

Πάντως αξιοσημείωτα ήταν τα όσα παρέθεσε σε ερώτηση της τηλεόρασης BEST ως στοιχεία για την αποτύπωση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τις καταγγελίες να έχουν αυξηθεί κατά 45% σημειώνοντας πως “ανοίγουν πλέον στόματα και ενθαρρύνουμε τα θύματα να μιλήσουν”

Ο κ. Χρυσοχοΐδης πάντως είχε ένα γεμάτο πρόγραμμα στη Μεσσηνία και είχε τη δυνατότητα στην Π.Ε. Μεσσηνίας ακολούθως να συνομιλήσει και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό για μια σειρά από θέματα σε πολύ καλό κλίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages