Νέα αστυνομική επιχείρηση στην Πελοπόννησο- Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Νέα αστυνομική επιχείρηση στην Πελοπόννησο- Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις

 


Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 3.7.2024 έως και χθες (4.7.2024), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε -1.290- άτομα, εκ των οποίων -1.087- ήταν ημεδαποί και -203- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -885-οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν -74- άτομα, από τα οποία -56- ήταν ημεδαποί και -18-ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -37- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Αργολίδα:

· Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.

· Δύο (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Τέσσερις (4) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

στην Αρκαδία:

· Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.

· Ένας (1) ημεδαπός, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.

· Δύο (2) ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

· Δύο (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στη Λακωνία:

· Πέντε (5) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, για ναρκωτικά.

· Δύο (2) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στη Μεσσηνία:

· Ένας (1) ημεδαπός, για κλοπή.

· Τρείς (3) ημεδαποί και μία (1) αλλοδαπή, για ναρκωτικά, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

· Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Ένας (1) ημεδαπός, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.

· Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση υγειονομικού κανονισμού.

· Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά -301- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

· τσιγαριλίκι και τρίφτης κάνναβης, στην Αργολίδα,

· ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -5,4- γραμμαρίων και τρίφτης κάνναβης, στην Αρκαδία,

· μικροποσότητες κάνναβης και κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτας) και -3- τσιγαριλίκια, στη Λακωνία,

· τσιγαριλίκι και μικροποσότητες κάνναβης, -1- αυτοσχέδιο αιχμηρό αντικείμενο, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μπαράζ συλλήψεων στη Μεσσηνία

Συνελήφθη, χθες (4.7.2024) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Τριφυλίας, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 51χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, συνολικού βάρους -19,2- και -6,2- γραμμαρίων, αντίστοιχα, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Συνελήφθη, χθες (4.7.2024) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Τριφυλίας, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 45χρονη ημεδαπή, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -12,1- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -1- περίπτωση κλοπής σε αγρόκτημα, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 28.6.2024 έως την 30.6.2024 σε τοπική κοινότητα του δήμου Καλαμάτας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages