Γιόρτασαν με λαμπρότητα την Παναγία τη Βλαχέρνα στα Φιλιατρά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Γιόρτασαν με λαμπρότητα την Παναγία τη Βλαχέρνα στα Φιλιατρά

 


Με ευλάβεια και λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η εορτή «της καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου» στην εκκλησία της Παναγίας της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά, στο Πάρκο της Βλαχέρνας, από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών!

Την παραμονή της εορτής, χθες Δευτέρα 1 Ιουλίου, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, συνοδεία δώδεκα ιερέων.

Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας της Βλαχέρνας στα τετράγωνα γύρω από το Πάρκο με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων.

Την εικόνα σήκωσαν άνδρες ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες, ενώ τη συνόδευαν γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές της Τριφυλίας. Μικρά κορίτσια ντυμένα στα λευκά κρατώντας πανέρια με πέταλα από τριαντάφυλλα έραιναν την εικόνα. Μικρά αγόρια ντυμένα παπαδάκια προπορεύονταν. Την πομπή ακολουθούσε πλήθους πιστών.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages