Παραμένει «μέχρι νεωτέρας» ο Γ. Λεβεντάκης ΔΕΥΑ Τριφυλίας παρά το αλαλούμ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Παραμένει «μέχρι νεωτέρας» ο Γ. Λεβεντάκης ΔΕΥΑ Τριφυλίας παρά το αλαλούμ


 
Παραμένει «μέχρι νεωτέρας» πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας ο δήμαρχος Γεώργιος Λεβεντάκης. Κι αυτό, παρότι φερόταν πως προοριζόταν για τη θέση αυτή ο πρόεδρος της Δ.Κ. Σπηλιάς, Κανέλλος Κανελλόπουλος (Παραλίας), κάτι που από τις προηγούμενες ημέρες κουβεντιαζόταν έντονα σε συζητήσεις και μεταξύ αιρετών, ιδίως στην πόλη της Κυπαρισσίας, καθώς ο ορισμός του προσκρούει στην ισχύουσα νομοθεσία.

«Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, η ΔΕΥΑ που συνιστάται σε ένα Δήμο, διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο ένδεκα (11) μελών, τα οποία ορίζονται με τους αναπληρωτές τους από το Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από το δήμαρχο, ή τον οριζόμενο από αυτόν σύμβουλο, ως πρόεδρο και έξι (6) ακόμη αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου, εκ των οποίων οι τέσσερις (4) ανήκουν στην παράταξη του δημάρχου…», όπως είχαμε γράψει στο «Θ» σε αντίστοιχο θέμα για τη σύνθεση (τότε) του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Τριφυλίας στο φύλλο του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου 2020!

Το γράψαμε από τότε αφού στην εγκύκλιο 99 με αριθμ. πρωτ: 26704/2020, 29 Απριλίου 2020 αναφερόταν: «Ορισμός προέδρου των ΔΕΥΑ: Όσον αφορά στον ορισμό του προέδρου της ΔΕΥΑ, με βάση τις ανωτέρω διατάξεις του αρ. 3 του ν. 1069/1980, όπως ισχύει, προβλέπεται ρητά για τη ΔΕΥΑ ενός Δήμου ως πρόεδρος ο δήμαρχος ή ο οριζόμενος από αυτόν δημοτικός σύμβουλος (παρ. 1)…».

Επιπρόσθετα, στην εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο 43, με αριθ. πρωτ. 4835, 16 Ιανουαρίου 2024, αναφέρεται: «Όσον αφορά στον ορισμό του προέδρου της ΔΕΥΑ, με βάση τις ανωτέρω διατάξεις του αρ. 3 του ν.1069/1980, προβλέπεται ρητά για τη ΔΕΥΑ ενός Δήμου ως πρόεδρος ο δήμαρχος ή ο οριζόμενος από αυτόν δημοτικός σύμβουλος…».

Σε ενδεχόμενο δε που επιθυμεί ο κ. Λεβεντάκης να αποχωρήσει από πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τριφυλίας θα πρέπει να επιλέξει έναν από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, χωρίς – για την ώρα – να φέρονται πολλοί διαθέσιμοι για την αμειβόμενη «ηλεκτρική καρέκλα» του προέδρου της ΔΕΥΑΤ…

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages