Η Λειψυδρία απειλεί τους Δήμους της Μεσσηνίας που δεν κάνουν γεωτρήσεις - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Η Λειψυδρία απειλεί τους Δήμους της Μεσσηνίας που δεν κάνουν γεωτρήσεις


To… νερό νεράκι θα πούμε όπως φαίνεται φέτος, με τα ζητήματα να είναι πολλά. Το σκηνικό που προκαλεί η εντεινόμενη λειψυδρία ήδη έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε μια σειρά από περιοχές
. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως πρόσφατα είχαμε τις διακοπές σε μια σειρά από παραλιακές ζώνες σε Καλαμάτα και Δυτική Μάνη, ενώ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει όπως φαίνεται το σύνολο των δήμων της Μεσσηνίας. Το θέμα μάλιστα απασχόλησε την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Καλαμάτας με την αγωνία να είναι διάχυτη καθώς η στάθμη των πηγών είναι κατά πολύ μειωμένη και η κατανάλωση κατά πολύ αυξημένη. 
Επί τάπητος τέθηκαν ενέργειες και έργα που ήδη εξελίσσονται όμως το τι θα γίνει… τώρα είναι το πλέον κρίσιμο, εκεί όπου στην εξίσωση έχουν μπει οι γεωτρήσεις για την ενίσχυση της παροχευτικότητας. 
 Χαρακτηριστικές από την άλλη οι εικόνες στην Τριφυλία με εκκλήσεις για λελογισμένη χρήση του νερού ακόμη και στις κύριες αστικές ζώνες σε Γαργαλιάνους και Κυπαρισσία, ενώ σε περιοχές όπως η Ελαία, το νερό μοιάζει με… πολυτέλεια καθώς μένουν για αρκετές ώρες χωρίς το βασικό αγαθό. (δείτε εδώ) Πέρα αυτών σοβαρά και τα προβλήματα στο δήμου Πύλου – Νέστορος με μια σειρά από καταστήματα και ξενοδοχεία στην ευρύτερη ζώνη στην περιοχή Λάμπες να μην έχουν νερό και να διώχνουν κόσμο καθώς αδυνατούν να τον εξυπηρετήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages