Καθαρισμοί για πρόληψη ατυχημάτων στην Εθνική οδό Καλονερού-Τσακώνας και Φιλιατρά- Πλάτη στην Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Καθαρισμοί για πρόληψη ατυχημάτων στην Εθνική οδό Καλονερού-Τσακώνας και Φιλιατρά- Πλάτη στην Μεσσηνία


 
Στην εξέλιξη έργων που υλοποιούνται στη Μεσσηνία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Συγκεκριμένα, μίλησε για πέντε έργα, ενώ ενημέρωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα έχει ήδη ξεκινήσει με ίδια μέσα τον καθαρισμό της βλάστησης από τα πρανή και τις τάφρους του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου, με παρεμβάσεις στα τμήματα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη, Τσουκαλέικα – Αλλαγή, Καλό Νερό – Τσακώνα, Ρωμανού – Γιάλοβα, Εξωχώρι – Σαϊδόνα. Παράλληλα, βελτιώσεις της προσβασιμότητας γίνονται και σε δασικές περιοχές, όπως στο οδικό δίκτυο από Ασούταινα έως Μάλη, κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας με το Δασαρχείο Κυπαρισσίας, και με στόχο τη διευκόλυνση της μετακίνησης πυροσβεστικών οχημάτων σε δασικά συμπλέγματα.

Όσον αφορά στον ορεινό όγκο του δασικού συμπλέγματος Ταϋγέτου, ήδη εξελίσσονται από το Δασαρχείο Καλαμάτας καθαρισμοί και τεχνικά έργα, εργασίες που αντιμετωπίζουν και την περιοχή καταφυγίου Καλλιγά και Πλατανόβρυσης.

Έργα
Για το έργο «Αποκατάσταση οδικού δικτύου εντός της Κοινότητας Βρομόβρυσης», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, ο κ. Αναστασόπουλος είπε ότι ολοκληρώθηκε πρόσφατα και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα πυρόπληκτων περιοχών. Υλοποιήθηκαν εργασίες που αντιμετώπισαν προβλήματα βελτίωσης της προσβασιμότητας του οικισμού Άνω Βρομόβρυση, λόγω πολύχρονης χρήσης του οδικού δικτύου. Έγιναν εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτοστρώσεων και σημάνσεων, με σκοπό την εξυπηρέτηση της επικοινωνίας των κατοίκων του ορεινού οικισμού και τη βελτίωση της επισκεψιμότητας της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης πρόσφατα ολοκληρώθηκε το έργο «Αποκατάσταση υποδομών και βελτίωση ασφάλειας στην οδό Διαβολίτσι προς Αγία Θεοδώρα και Καλύβια προς Τουρκολέκα», προϋπολογισμού 800.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα πυρόπληκτων περιοχών και έγιναν εργασίες που αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα του οδικού δικτύου.

Ειδικότερα, στο τμήμα Καλύβια προς Τουρκολέκα υλοποιήθηκε παρέμβαση σε μήκος 600 περίπου μέτρων, με εργασίες οδοστρωσίας, κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου, σωληνωτών οχετών, τσιμεντοστρώσεων, ασφαλτοστρώσεων, όπως και εργασίες σήμανσης – ασφάλειας.

Αντίστοιχες εργασίες ολοκληρώθηκαν και στο τμήμα από Διαβολίτσι έως Αγία Θεοδώρα, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε και η διαγράμμιση στο τμήμα Καρνάσι – Δασοχώρι, όπου έγινε παρέμβαση κατά θέσεις για μήκος περίπου ένα χιλιόμετρο.

Καθαρισμοί
Το έργο «Αποκατάσταση 16ης επαρχιακής οδού Φιλιατρά-Πλάτη», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, που επίσης χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα πυροπλήκτων, ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αντιμετώπισε προβλήματα φθορών του ασφαλτοτάπητα στην επαρχιακή οδό, με εργασίες νέου τάπητα κατά θέσεις.

Ο αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε ότι άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει και το έργο «Συντήρηση- αναβάθμιση γεωτρήσεων και αρδευτικών δικτύων ΓΟΕΒ Παμίσου», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το τεχνικό πρόγραμμα ΚΑΠ Μεσσηνίας και προβλέπει την αναβάθμιση της αρδευτικής ικανότητας γεωτρήσεων του ΓΟΕΒ με νέο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και την αντικατάσταση μέρους των αρδευτικών δικτύων τους.

Στο έργο «Εργασίες κοπής δέντρων και καθαρισμού βλάστησης εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ, αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος με απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής και σύντομα ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία. Το έργο χρηματοδοτείται από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Τέλος, τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας προβαίνουν σε καθαρισμούς στο δίκτυο τάφρων του ΓΟΕΒ, όπως των τάφρων Τ2, Τ10, Δ2Π κ.ά., στις κοινότητες Σπερχογείας, Μεσσήνης, Πλατύ, Βαλύρας, Σκάλας κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages