Μιχάλης Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ) «Ασφυξία στα Νοσοκομεία-Ο Σώζων εαυτόν σωθήτω στο Ε.Σ.Υ»-VIDEO - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Μιχάλης Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ) «Ασφυξία στα Νοσοκομεία-Ο Σώζων εαυτόν σωθήτω στο Ε.Σ.Υ»-VIDEO


Για την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία μίλησε με μελανά χρώματα στην ραδιοφνική εκπομπή του Ιωάννη Μποζίκα,  ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ενόψει του νέου νομοσχεδίου αλλά κυρίως των ελλείψεων που παρατηρούνται. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο γεγονός τόσο των ιατρών του ΕΣΥ που κάθε μήνα παραιτούνται από το σύστημα, αλλά και την φυγή ιατρών στην Ευρώπη όπου η εργασία τους αναγνωρίζεται  σε σχέση με την Ελλάδα!
«Τα νοσοκομεία βρίσκονται στο κόκκινο. Στα όρια των αντοχών τους». Κίνδυνος να σταματήσουν τα χειρουργεία επισήμανε σε δηλώσεις του.
 Όπως δηλώνει ο ίδιος: «Έχουμε επισημάνει τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, το κύμα μαζικής φυγής και τους λόγους που το προκαλούν, τη διαλυμένη πρωτοβάθμια περίθαλψη.Στα επείγοντα των εφημερευόντων νοσοκομείων ασφυξία. Ανησυχούμε για τη συνέχεια. Για την αντοχή των νοσοκομείων. Εάν συνεχίσουμε έτσι θα πάμε με σταδιοκότητα σε μονοθεματική λειτουργία των νοσοκομείων. Θα περιθάλπτουν στη πλειονότητα πολλά καραδιολογικά παθολογικά περιστατικά σε όλες τις κλινικές."
Περιέγραψε την κατάσταση ως ελλειματική καθώς οι ασθενείς βάζουν το χέρι στην τσέπη αποσαφηνίζοντας ότι  "Ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Από την πρώτη στιγμή έπρεπε να γίνει ενίσχυση με προσωπικό των νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ, την πρωτοβάθμιας. ». 
Την κάθετη αντίθεσή του στο υπό διαβούλευση νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που ετοιμάζεται να φέρνει αλλαγές στο ΕΣΥ εξέφρασε  ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. Τόσο η είσοδος ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ όσο και η ελευθερία των γιατρών του ΕΣΥ να εκτελούν ιδιωτικές πράξεις βρίσκουν αντίθετη την ΠΟΕΔΗΝ τόνισε ο κ. Γιαννάκος, αναφέροντας πως η μοναδική λύση για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι να αυξηθούν οι πόροι που διατίθενται προς το ΕΣΥ για καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας. Ο κ. Γιαννάκος ανέφερε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει βρει πολύ μεγάλες αντιδράσεις και είναι δύσκολο να ψηφιστεί ειδικά και από πλευράς ΠΟΕΔΗΝ θα συνεχιστούν ακόμα πιο έντονα οι αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages