Εκθεση Φωτογραφίας και Ζωγραφικής για την Παλιά Πόλη - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Εκθεση Φωτογραφίας και Ζωγραφικής για την Παλιά Πόλη

4/8/2009
Στο λαογραφικό μουσείο «Κωστής Παλαμάς» δίπλα στο κάστρο θα φιλοξενηθεί η έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής που οργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας».
Η έκθεση περιλαμβάνει αποκλειστικά εικόνες, στιγμές και απόψεις της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, έτσι όπως, σε ανύποπτο χρόνο, οι καλλιτέχνες (ζωγράφοι και ερασιτέχνες φωτογράφοι) εμπνεύστηκαν από την ομορφιά και τη μοναδικότητά της και την αποτύπωσαν είτε με το πινέλο τους είτε μέσα από το φακό μιας φωτογραφικής μηχανής, αναλογικής παλιότερα, ψηφιακής πλέον. Θα εκτεθούν περίπου 120 φωτογραφίες από τους ερασιτέχνες φωτογράφους: Νίκο Ιμιρζιάδη (με φωτογραφίες από το 1972 μέχρι σήμερα), Αγγελική Παπαδοπούλου, Μυρτώ Ιμιρζιάδη και το Χρήστο Ζουλιάτη.
Οι πίνακες ζωγραφικής και οι γκραβούρες που θα εκτεθούν είναι περίπου 30 και είναι φιλοτεχνημένοι από ζωγράφους, Κυπαρίσσιους κυρίως, πολλών γενιών. Η ζωγραφική για την Κυπαρισσία καλύπτει σχεδόν έναν αιώνα, αφού συμμετέχουν οι δύο μεγάλες κυρίες Μαραγκοπούλου και Δαφνομήλη, που δεν είναι πιά ανάμεσά μας μέχρι και καλλιτέχνες της νεώτερης γενιάς που είναι ακόμα σήμερα στην ηλικία των 20-30 ετών. Αυτό το γεγονός δείχνει πόσο διαχρονική είναι η έμπνευση που προκαλεί η Παλιά Πόλη και η έμπνευση και η δημιουργία τέτοιων έργων δηλώνει και την αξία που της αποδίδουν οι καλλιτέχνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages