Γιορτές Πολιτισμού και Γαστρονομίας στην Τριφυλία κερδίζουν τους επισκέπτες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Γιορτές Πολιτισμού και Γαστρονομίας στην Τριφυλία κερδίζουν τους επισκέπτες

7/8/2009
ΠΛΗΘΟΣ Πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων κατακλύζουν την περιοχή μας με ζωντάνια και κέφι. Αρχικά τα σκήπτρα διατηρεί η Κυπαρισσία όπου χθές έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής και Φωτογραφίας στο Λαογραφικό Μουσείο με τις 'Εικόνες απο την Παλιά πόλη' που θα διαρκέσει ως τις 20 Αυγούστου. Στο Δ.Δ. Σπηλιάς η σκορδαλιά με τον παραοδσιακό μαγειρεμένο μπακαλιάρο έδωσε το στίγμα της βραδιάς στην Βρύση του Σκανδάλη στην καθιερωμένη Γιορτή του Μπακαλιάρου παρουσία των φορέων του τόπου. Σήμερα σειρά έχει η Εκθεση αντικών και Παλαιών αντικειμένων στο Μεγάλο Καλντερίμι και το 4ήμερο Οινογνωσίας Τριφυλίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοντά στο Σταυροπάζαρο στη Παλιά Πόλη με Τριφύλιους οινοποιούς και συνοδεία εδεσμάτων.
ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΤΗ..ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ
Στα γειτονικά Φιλιατρά χθες βράδυ απο την Ενωση Φιλιατρινών Γυναικών οι επισκέπτες και δημότες απόλυασαν σε μια μαγική βραδιά στην Αγ. Κυριακή με βαρκαρόλα και πυροτεχνήματα για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι δίνοντας ένα γιορτινό τόνο κάνοντας την νύχτα..ημέρα για το καλό του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού.
Επίσης συνεχίζονταιοι εκδηλώσεις στα πλαίσια των Ερανίων με εκδηλώσεις για κάθε γούστο και κέφι. Οι προτάσεις αρκετές για κάθε γούστο αλλά και τους επισκέπτες της πόλης:
Ολοκληρώθηκε για τελευταία μέρα το πανηγύρι στο Χαλαζόνι ενώ πραγματοποιήθηκαν Αγώνες κατάδυσης στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών φυσικά το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι στην Αγία Κυριακή: Βαρκαρόλες, Βεγγαλικά, και μουσικό Λαίκό πρόγραμμα με την ορχήστρα του Γιώργου Παράμερου και την Μπέττυ Μακρή. Λειτούργησε επίσης Καλλιτεχνικό Εργαστήρι στο πάρκο της Βλαχέρνας για μικρά παιδιά και Έκθεση Ζωγραφικής του τμήματος ζωγραφικής στο πάρκο της Βλαχέρνας του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου.
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΥΛΩΝΟΣ
Εκδηλώσεις ετοιμάστηκαν και στην ορεινή Τριφυλία. Αναλυτικά προγραμματίζονται Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στον Πύργου του Μπαρμα Αλέκου στα Πλατάνια απο το χορευτικό της Δώρας Στράτου αλλά και πανηγύρια στα διαμερίσματα. Ωστόσο προέχει αύριο Σάββατο 8 Αυγούστου η Γιορτή Αρνιού στο Κάκκαβα Αυλώνος με ντόπια αρνιά ψημένα και μαγειρεμένα παραδοσιακά με ρεμπέτικα, λαικά και δημοτικά τραγούδια απο την Ολυμπιακή Κομπανία. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κακκαβαίων και ο Δήμος Αυλώνος. Εκδηλώσεις όμως υπάρχει το Σάββατο και στον Αγ. Γεώργιο Δωρίου με πλούσιο πρόγραμμα και χορούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages