Προεκλογικές...εξαγγελίες Δράκου στους Δήμους Αυλώνος και Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Προεκλογικές...εξαγγελίες Δράκου στους Δήμους Αυλώνος και Κυπαρισσίας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ με προεκλογικό άρωμα έκανε σήμερα ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δράκος, συνοδευόμενος απο τον Αντινομάρχη κ. Αναστασόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες της Ν.Α. Μεσσηνίας τόσο στον Δήμο Αυλώνος όσο και στην Κυπαρισσία εξαγγέλοντας έργα και υποσχέσεις για την αποπεράτωση των υποδομών στην ευρύτερη περιοχή.
Πιο αναλυτικά πρώτος σταθμός επίσκεψης ήταν το ΚΕΠ Καλονερού όπου παρουσία του Δημάρχου κ. Φιλντίση και τοπικών παραγόντων εξήγγειλε την υλοποίηση της αντιδιαβρωτικής μελέτης της παραλιακής ζώνης της περιοχής, το ΣΧΟΑΠ που προζωρεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς, στα Ολοκληρωμένα Προγράμματα αγροτικού χώρου καθώς υπάρχει ενδιαφέρον και απο ιδιώτες για την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων, αλλά και στο Αθλητικό Κέντρο στην Ελαία- τόπο καταγωγής του- χάρη στα 350.000 ευρώ που κατένειμε ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Σαμαράς τον οποίο και ευχαρίστησε χαρίζοντας ένα πρότυπο κέντρο άθλησης για την νεολαία στο άμεσο μέλλον.
Επίσης στάθηκε στο θέμα της ολοκλήρωσης της 29ης Ε.Ο. αλλά και στην βελτίωση των οδικών αξόνων Καρυές- Ελαία με την διασύνδεσή τους με όλα τα διαμερίσματα του Δήμου, στο ζήτημα του Γενικού Πολεοδομικού σχεδίου για το Καλονερό αλλά και τα έργα αναβάθμισης των δημοτικών οδών. Ο Δήμαρχος κ. Φιλντίσης εστίασε στο θέμα της ανάδειξης της Νέδας αλλά και την αξιοποίηση του ορεινού όγκου της περιοχής με τοπικές δράσεις που θα στηρχιθούν μέσα απο το ΕΣΠΑ αλλά και τα Νομαρχιακά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Στην Κυπαρισσία ο κ. Νομάρχης φιλοξενήθηκε απο το Δήμαρχο κ. Σαμπαζιώτη όπου καλωσόρισε το Νομάρχη, λέγοντας ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ του Α και Β βαθμού αυτοδιοίκησης με δράσεις που σχεδιάζονται και μελέτες που ωριμάζουν ώστε να δώσουν αναπτυξιακό κίνητρο στην πόλη, ενώ ζήτησε απο το Νομάρχη να συνεχιστεί η επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ν.Α. για την αποπεράτωση των έργων που εξελίσσονται.
Ο Νομάρχης κ. Δράκος ανέλυσε τα έργα που αφορούν το Λιμάνι της πόλης με την μελέτη κυματισμού που εκπόνησε το Ε.Μ.Π., εξαγγέλοντας την δημοπράτηση του μάστερ Πλάν για το λιμάνι μόλις ολοκληρωθεί ο τρόπος αξιοποίησης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού. Επίσης στάθηκε στη μελέτη που θα εκπονηθεί για την πόντιση των τεχνητών υφάλων αλλά και στην αξιοποίηση της λιμενικής ζώνης. Παράλληα επέμεινε ότι προχωρά η υπόθεση του Διοικητηρίου με την αγορά του οικοπέδου και την υπογραφή Κ.Υ.Α. για τη δημοπράτηση του έργου μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. τονίζοντας ότι 'το έργο θα αναδέιξει τον ρόλο και την κεντρική θέση που διαθέτει η Κυπαρισσία ως ένα διοικητικό κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας'.
Τέλος αναφέρθηκε στο δρόμο απο Βρύσες προς Ραυτόπουλο, την δημοτική οδοποιία αλλά και τις παρεμβάσεις στον άξονα Κυπαρισσία- Φιλιατρά και Καλόνερό - Τσακώνα, καθώς και την ανάδειξη φυσιογνωμίας των διαμερισμάτων καθώς και την δυνατότητα υλοποίησης ενός μεγάλου θεματικού Πάρκου στο Μεμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages