Επίσκεψη με νόημα του Νομάρχη Μεσσηνίας στον Δήμο Φιλιατρών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Επίσκεψη με νόημα του Νομάρχη Μεσσηνίας στον Δήμο Φιλιατρών

19/8/2009
ΜΕ έργα και υποδομές που αφορούν τον Δήμο Φιλιατρών ολοκληρώθηκε χθές το μεσημέρι στις 12:30 η επίσκεψη τουνομάρχης Μεσσηνίας κος Δημήτρης Δράκος συνοδευόμενος απο τον Αντινομάρχη κο Σωτήρη Παναγιωτόπουλο στον Τριφυλιακό Δήμο. Η συνάντηση του κου Δράκου με τον κο Ξύγκα διεξήχθη σε κλίμα συμπόρευσης, αναλύοντας επι τάπητος τα φλέγοντα θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου.
Ο κος Ξύγκας αρχικά καλωσορίζοντας τον κο Δράκο στα Φιλιατρά, ζήτησε την συμβολή της Νομαρχίας στην επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος καθώς επίσης του έθεσε και το θέμα του Φιλιατρινού ποταμού. Πιο αναλυτικά η ομιλία του Νομάρχη εστίασε στην ολοκλήρωση του έργου του Λυκείου Φιλιατρών, στο οποίο έχει κατασκευασθεί ο σκελετός του με σχεδιασμό της ΝΑΜ. Ο κ. Δράκος δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα δημοπρατηθεί και το υπόλοιπο κομμάτι του έργου, το οποίο και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Τη σχετική μελέτη έχει συντάξει ο ΟΣΚ, πρόκειται για ένα υπέροχο κτήριο που στόχος είναι να αποδοθεί τον επόμενο χρόνο στον κόσμο της εκπαίδευσης των Φιλιατρών.
Ένα δεύτερο σημαντικό ζήτημα που τέθηκε αφορά το δρόμο Φιλιατρών Κυπαρισσίας, στον οποίο από την Τερψιθέα μέχρι την Κυπαρισσία έχει αποκατασταθεί ο ασφαλτοτάπητας. Προχωράμε στην αποκατάσταση κι άλλων τμημάτων από την Τερψιθέα μέχρι τα Φιλιατρά.
Επίσης από το Δήμο τέθηκε το αίτημα του φωτισμού της βόρειας εισόδου της πόλης των Φιλιατρών καθώς και του κόμβου Χαλαζονίου - Αγρίλι και του κόμβου που οδηγεί στο Στόμιο και στον Αγρίλι από την πλευρά των Φιλιατρών.
Επιπλέον, συζήτησαν για την εξέλιξη της εργολαβίας αντικατάστασης των κουφωμάτων του Γυμνασίου Φιλιατρών, που εκτελείται από τη Νομαρχία. Ένα άλλο θέμα ήταν η αποκατάσταση του δρόμου Βάλτας – Φιλιατρών, όπου πρέπει να πέσει ένας ελαφρύς ασφαλτοτάπητας.
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους αγρότες και τους εκπροσώπους του Αγροτικού Σύλλογου Φιλιατρών αλλά και του κηπευτικού συνεταιρισμού Φιλιατρών και περιχώρων.
Ο κ. Δράκος υποστήριξε ότι θα εφαρμοστεί απολύτως το νομικό πλαίσιο το οποίο υπάρχει για την εφαρμογή του δικαίου και της νομιμότητας προς πάσα κατεύθυνση. Η Νομαρχιακή Αυτοδίοίκηση όπως πάντα, υποστήριξε, υποστηρίζει και θα υποστηρίζει το δίκιο των αγροτών και σε κάθε περίπτωση θα υποστηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την υπόθεση προώθησης των αγροτικών μας προϊόντων προασπίζοντας την ντόπια αγροτική παραγωγή και το μόχθο των Ελλήνων αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages