Στήριξη των αμπελουργών απο τη Πολιτεία ζήτησε ο Δράκος! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Στήριξη των αμπελουργών απο τη Πολιτεία ζήτησε ο Δράκος!

5/8/2009
Στην Γιορτή των Δρόμων του Κρασιού, στους Γαργαλιάνους, έδωσε το παρόν 2/8 το βράδυ, ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος συνομιλώντας με τους παραγωγούς, τους τυποποιητές και τους παράγοντες της αμπελουργίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Ο κ. Νομάρχης, αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις , εστίασε στην μεγάλη αξία της αμπελουργίας στην Μεσσηνία, την ιστορική της αναφορά και διαδρομή, καθώς επίσης και την αξία των αμπελουργικών προϊόντων στη διαμόρφωση της τοπικής οικονομίας. «Είναι γεγονός», τόνισε χαρακτηριστικάο κ. Νομάρχης, «ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια στην τυποποίηση, σύμφωνα με τις σύγχρονες ποιοτικές προδιαγραφές και απαιτήσεις του διεθνούς καταναλωτικού κοινού, με άριστη ποιότητα, με σωστό μάρκετινγκ και σπουδαία τυποποιητική διαδικασία."
'Η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί" υπογράμμισε στην συνέχεια εξηγώντας ότι 'εξαντλώντας τις οικονομικές δυνατότητες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που απευθύνονται στις τυποποιητικές μονάδες. Όμως, ήδη, η Κοινή Αγροτική Πολιτική και η ΚΟΑ Αμπελοοινικών δεν είναι, δυστυχώς, ικανές από μόνες τους να στηρίξουν την υπόθεση που λέγεται άμπελος, οίνος, προώθηση των αμπελοοινικών προϊόντων.'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages