Αρχαιρεσίες με αιτήματα απο το Σύλλογο για τη προστασία της Πάνω Πόλης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Αρχαιρεσίες με αιτήματα απο το Σύλλογο για τη προστασία της Πάνω Πόλης

31/8/2009
ΑΝΟΙΚΤΗ συζήτηση με Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες στον ιστορικό Πλάτανο της 'Αρκαδιάς' πραγματοπoίησε χθες το πρωί ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Πάνω Πόλης όπου πολίτες κατέθεσαν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους. Ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος και η κα Λίτσα Κουκούμη αναφέρθηκαν στο ιστορικό του Συλλόγου αλλά και τα αιτήματα προς την Δημοτική αρχή.
Τα αιτήματα μεταξύ άλλων αφορούσαν την δημιουργία Λαικής αγοράς στην Πάνω Πόλη, τον φωτισμό, την παρουσία οδοκαθαριστή, την δημιουργία ενός γραφείου Κ.Ε.Π. για τους κατοίκους της περιοχής, την προστασία και διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το Κάστρο των Γιγάντων αλλά και την δημιουργία μιας Βιβλιοθήκης αφιερωμένη στα παιδιά της πόλης που χάθηκαν απο τα τροχαία ατυχήματα καθώς και την πλήρη λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου με εμπλουτισμό του.
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΠΑΝΩ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
Ακολούθως ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης ο οποίος απάντησε σε αιτήματα που διατυπώθηκαν για την Ανω Πόλη και την συμβολή του Δήμου σε σημαντικές ενέργειες. Αρχικά αποκάλυψε ότι εκπονείται ξεχωριστό Σχέδιο Πόλης για τον διατηρητέο οικισμό το οποίο εντάσσεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό και θα υλοποιηθεί μέσα απο δημόσια διαβούλευση ώστε να δρομολογηθεί η Πολεοδομική ενότητα που εκρεμμεί στους αρμόδιους φορείς. Παράλληλα αναφέρθηκε στις μεγάλες μελέτες ύψους 1,5 εκ. Ευρώ για το Κάστρο των Γιγάντων ώστε να αναδειχθεί και να προβληθεί στο μέλλον με νέα φιλοσοφία, αλλά και στην χρηματοδότηση μέσω δανείου του 1,5 εκ. Ευρώ που θα λάβει ο Δήμος για την αξιοποίηση του κληροδοτήματος Κάμπρα κοντά στο Λαογραφικό Μουσείο το οποίο θα αναπλαιωθεί καθώς δεν θεωρείται διατηρητέο αλλά όπως εξήγησε 'σημασία έχει να γίνουν σωστά και σταθερά βήματα για τον σχεδιασμό του'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages