Mεσσήνιος ο πρώτος Ελληνας αστροναύτης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Mεσσήνιος ο πρώτος Ελληνας αστροναύτης

Είναι ο πρώτος ελληνικής καταγωγής πιστοποιημένος για πτήση πολιτικός αστροναύτης και έχει θέσει στόχο να είναι ο πρώτος Ελληνας που θα φτάσει στο Διάστημα και θα ζήσει στο επανδρωμένο φυλάκιο που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Πολυεκατομμυριούχος χάρη στις έξυπνες κινήσεις του στα ακίνητα και τα χρηματιστήρια, αποτελεί σήμερα σύμβουλο επενδύσεων για χιλιάδες ανθρώπους.
Ο λόγος για το Νικ Χάλικ (ή Χαλικόπουλο), ο οποίος θα βρεθεί στη χώρα μας το Σάββατο 6 Ιουλίου για το σεμινάριο Thrillionaire Revolution Greece, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Τιτάνια». Ο Νικ Χάλικ μίλησε στο «Έθνος της Κυριακής» για τα μυστικά των επενδύσεων, ενώ αίσθηση προκαλούν οι απόψεις του για την οικονομική κρίση. Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξή του…
Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια σε μεγάλη οικονομική κρίση. Πιστεύετε ότι θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη η ύφεση στη χώρα μας; 
Για την Ελλάδα ήταν αναπόφευκτο. Η Ελλάδα εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από έναν αδύναμο δημόσιο τομέα και μια κυβέρνηση χωρίς επιχειρηματική εμπειρία. Κάθε Ελληνας χρειάζεται να αναπτύξει τη δική του οικονομία για να οχυρωθεί απέναντι στην κρίση. Οσον αφορά την ελληνική οικονομία, αυτή εκτιμώ ότι θα ανακάμψει μέσα στους επόμενους 24 μήνες. Ετσι όπως ανακάμπτουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
 Τι φταίει κατά τη γνώμη σας και αργεί η ανάκαμψη; Τι εκτιμάτε ότι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση στη χώρα; 
Οι Ελληνες πρέπει να αποδεχθούν το βάρος των ευθυνών τους και να αφήσουν το παιχνίδι των κατηγοριών. Η λιτότητα αποτελεί εγγύηση για τη συρρίκνωση της οικονομίας.
Από τους Ελληνες αυτό που έλειπε ήταν οι ιδιότητες της νέας παγκόσμιας οικονομίας που θα τους επέτρεπε να οχυρωθούν απέναντι στην κρίση. Η Ελλάδα χρειάζεται να διαφοροποιήσει την οικονομία της, όπως προκύπτει από την υπερβολική της εξάρτηση από τον τομέα του τουρισμού. Η ανεργία είναι το υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα αυτή τη στιγμή.
Τι θα συμβουλεύατε τους νέους ανθρώπους κυρίως που δεν μπορούν να βρουν κάποια επαγγελματική διέξοδο; 
Βρείτε ποιο είναι το πάθος σας και βγάλτε κέρδος από αυτό. Βρείτε τι είναι αυτό που αγαπάτε να κάνετε και διεθνοποιήστε το. Ποτέ μην περιμένετε από την κυβέρνηση να σας δώσει τη λύση καθώς για αυτό θα χρειαστεί πάνω από μία δεκαετία. Αντεπιτεθείτε και πάρτε τον έλεγχο της ζωής σας την οποία σας έχουν καταληστέψει. Εσείς είστε οι πλέον αρμόδιοι στον κόσμο. Εσείς είστε η Νο1 εμπορική επωνυμία στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages