Ανεπάρκεια μέτρων και ατιμωρησία ποτίζουν με αίμα την άσφαλτο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ανεπάρκεια μέτρων και ατιμωρησία ποτίζουν με αίμα την άσφαλτο

Η ιδεολογία του μοιραίου κρύβει τη βία, το έγκλημα και την ατιμωρησία των υπευθύνων Δεν έχουμε σκοπό σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσουμε το ρόλο της Δικαιοσύνης και να αποδώσουμε μοιραίες ευθύνες, αν υπάρχουν, στο θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη προχθές στην Καλαμάτα, στη συμβολή των οδών Μαυρομιχάλη και Παλαιολόγου. Όμως, καταγράφηκε ένας ακόμα νεκρός κι ένας τραυματίας (σ.σ. ακόμα δε γνωρίζουμε πόσο σοβαρά είναι). Όλοι μας, βέβαια, αναρωτηθήκαμε πώς είναι δυνατό σε μια διασταύρωση, η οποία χαρακτηρίζεται «καρμανιόλα», να συμβαίνει ένα τέτοιο γεγονός. Σίγουρα ο ανθρώπινος παράγοντας είναι καθοριστικός. Όμως, από εκεί και πέρα υπάρχει η λέξη πρόληψη, η οποία θα μπορούσε να είχε προλάβει το γεγονός, ή άλλα παρόμοια που έχουν συμβεί στην πόλη. Πρώτος παράγοντας της πρόληψης είναι βέβαια η αστυνόμευση. Δεν μπορούμε, όμως, να έχουμε την απαίτηση σε κάθε διασταύρωση της πόλης να υπάρχει κι ένας τροχονόμος. 
Άλλωστε, είναι τόσο μικρή η δύναμη της Τροχαίας Μεσσηνίας σε ανθρώπινο δυναμικό, που μοιάζει και παράλογη μια τέτοια αξίωση. Δεύτερος και καθοριστικότερος για εμάς παράγοντας είναι η εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Αν στις επικίνδυνες διασταυρώσεις υπήρχε ανάλογη σήμανση, οριζόντια και κάθετη, σαμαράκια για μείωση της ταχύτητας, μπορεί και να είχαμε προλάβει κάποια πράγματα. Μείζον θέμα, που άπτεται των ευθυνών της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, είναι και η ποιότητα της ασφάλτου των δρόμων της πόλης. Λόγω κόστους, αυτή που χρησιμοποιείται δεν πληροί σε καμία περίπτωση τις συνθήκες ασφαλείας, αφού το υλικό με την πάροδο του χρόνου χάνει τις όποιες ιδιότητες ασφαλείας έχει. Στη Μεσσηνία την προηγούμενη χρονιά είχαμε 16 θανατηφόρα ατυχήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που εκπόνησε το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, με τίτλο «Εκτίμηση της επικινδυνότητας των περιφερειακών ενοτήτων της Ελλάδας με βάση τα τροχαία ατυχήματα το 2013», διατυπώνεται χαρακτηριστικά η άποψη ότι «ο αριθμός των ατυχημάτων είναι συγκυριακός και τυχαίος. Σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην κρίση. Με το που θα βρεθεί η χώρα πάλι σε τροχιά ανάπτυξης και κυκλοφορήσει ξανά ο κόσμος στους δρόμους, τα τροχαία πρόκειται να αυξηθούν». tharrosnews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages