Τρίποντο από τα αγροτικά προϊόντα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Τρίποντο από τα αγροτικά προϊόντα

ΣΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ που έχουν τα αγροτικά προϊόντα για τις εξαγωγές και την ανάκαμψη της οικονομίας αναφέρθηκε τελευταία εκτενές ρεπορτάζ του Bloomberg.
Σύμφωνα με το διεθνές δίκτυο, καταγράφεται η κόπωση που παρατηρείται στον τομέα των εξαγωγών, που ως σύνολο σημειώνουν οριακή πτώση το 2013. Αντίθετα, οι εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων κινήθηκαν ανοδικά με ποσοστό 3,5%, φτάνοντας τα 4,75 δισ. ευρώ ή 17% του συνόλου.
Το πρακτορείο εστιάζει σε ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως στην Gaea Α.Ε. Η εταιρεία πουλά ελαιόλαδο και άλλα αγροτικά προϊόντα στο εξωτερικό. «Η επιβίωση εξαρτάται από το να εξάγεις επιτυχημένα τα καλύτερα προϊόντα της ελληνικής γης», σημειώνει ο Αρης Κεφαλογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Gaea, εταιρείας που εξάγει σε 26 χώρες και αύξησε τα έσοδά της κατά 18% το 2013.
Να σημειωθεί πως τον Απρίλιο η εταιρεία κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε διαγωνισμό ελαιολάδου στη Νέα Υόρκη. Παρ' ότι η εγχώρια αγορά έχει επιστρέψει σε προ κρίσης επίπεδα, η στόχευση είναι στο εξωτερικό, λέει από την πλευρά του ο Χρήστος Παπαδημητρίου της ομώνυμης επιχείρησης, που ειδικεύεται στο βαλσαμικό ξίδι.
Η μεσσηνιακή εταιρεία, η πρώτη που παρήγαγε βαλσαμικό ξίδι στην Ελλάδα, όχι μόνο αντέχει στην κρίση, αλλά διευρύνει τις εξαγωγές της.
Στην Αυστραλία αποτελεί το τρίτο σε πωλήσεις βαλσαμικό ξίδι, έχει σταθερούς πελάτες από τον Καναδά ώς την Ιαπωνία και τη Νότια Αφρική, ενώ φιγουράρει στα καλύτερα ντελικατέσεν του κόσμου. Η «Παπαδημητρίου», με έδρα την Καλαμάτα, αντιστέκεται στην κρίση, καθώς έχει κυρίως εξαγωγικό προφίλ, διακινώντας τα προϊόντα της (βαλσαμικό ξίδι, μουστάρδα, σταφίδα και αποξηραμένα φρούτα) σε 28 χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages