ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΟΓΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΟΓΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ..

Σε άμεση ρύθμιση των χρεών τους προς τον ΟΓΑ θα πρέπει να προχωρήσουν όσοι ασφαλισμένοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 προς τον Οργανισμό καθώς σε αντίθετη περίπτωση απειλούνται με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως παρακράτηση χρημάτων που προέρχονται από επιστροφές φόρων (ΦΠΑ, ΕΦΚ πετρελαίου, κλπ).
Ως ελάχιστο ύψος της προς ρύθμιση οφειλής, ορίζονται τα 40 ευρώ, ενώ το ποσό έκαστης δόσης να μην είναι κατώτερο των 20 ευρώ.Όπως υπενθυμίζει σε επείγουσα εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΓΑ, οι οι εν λόγω οφειλές έχουν διαβιβασθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
Το ζήτημα, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά περισσότερους από 25.000 ασφαλισμένους στον ΟΓΑ οι οποίοι, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα λάβουν ειδοποιητήριο από τον ΚΕΑΟ με το οποίο θα ενημερώνονται για το ύψος των οφειλών τους καθώς και τις δυνατότητες ρύθμισης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρέχουσες θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά.
Οι δυνατότητες ρύθμισης έχουν ως εξής:
1) ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ
Με την «ΠΑΓΙΑ» ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης σε έως δώδεκα (12) ισόποσες δόσεις των καθυστερούμενων οφειλών, μέχρι την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται σε όσους δεν έχουν ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής των οφειλών τους ή υπήχθησαν, αλλά έχουν εκπέσει του δικαιώματος συνέχισης προηγούμενων ρυθμίσεων.
Οι καθυστερούμενες εισφορές κεφαλαιοποιούνται κατά τον προηγούμενο της ρύθμισης, μήνα.
Η δυνατότητα ρύθμισης παρέχεται εφόσον καταβάλλονται ανελλιπώς οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.
Η εξόφληση των δόσεων θα γίνεται, προς το παρόν, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς με το ειδικό έντυπο, το οποίο φέρει ως Κωδικό Μεγάλου Πελάτη (ΚΜΠ), τον 310.
Ο οφειλέτης που αιτείται ρύθμισης θα πρέπει, κατ’ αρχήν:
α) να μην έχει καταδικαστεί για φοροδιαφυγή και
β) να δηλώνει την αδυναμία εξόφλησης του συνόλου του ποσού της οφειλής του τη δεδομένη χρονική στιγμή καθώς και την ανταπόκρισή του στις μηνιαίες δόσεις (βιωσιμότητα του διακανονισμού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages