ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Την Κυριακή 10/5/2014  στα πλαίσια του  34ου συνεδρίου της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, που έγινε στο Βυζαντινό Μουσείο (8-10 Μαΐου), η αρχιτέκτων κα Κατερίνα Μανούσου έκανε μια σημαντική ανακοίνωση που αφορά στην Κυπαρισσία.
Παρουσίασε το τέμενος(τζαμί) της αγοράς της Κυπαρισσίας το οποίο είναι χτισμένο τα Οθωμανικά χρόνια  και είναι ενσωματωμένο στην οικία Κάμπρα (Παναγιώτη Αντωνόπουλου) στην πλατεία του Κάστρου.
Είναι γνωστή η σημαντικότητα του συγκεκριμένου κτιρίου- μνημείου, η ανακοίνωση, όμως της κας Μανούσου, εντάσσει επίσημα το τέμενος της αγοράς στα καταγεγραμμένα μνημεία της χώρας, το καθιστά γνωστό στην επιστημονική κοινότητα , το τοποθετεί στην ανάλογη βιβλιογραφία προς χρήση  των μελλοντικών μελετητών και  ενισχύει έτσι ακόμη περισσότερο την αξία της Παλιάς Πόλης και ως εκ τούτου την ανάγκη σωτηρίας της.
Η κυρία Μανούσου είναι Δρ  αρχιτέκτων  και εργάζεται πολλά χρόνια στο Υπουργείο Πολιτισμού. Εχει εκπονήσει τη δεκαετία του  ‘ 80 μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου Κάμπρα, με εντολή του Δήμου Κυπαρισσίας, μελέτη επί της οποίας βασίζεται και η σημερινή μελέτη αποκατάστασης που ετοιμάζεται για το κτίριο Κάμπρα ώστε να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Η πρωτοβουλία αυτής της εκ νέου εκπόνησης μελέτης ανήκει στον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσίγκανο και η επεξεργασία της μελέτης στον αρχιτέκτονα Αγγελή Πετρακόπουλο.
Παρευρέθηκα  στην ανακοίνωση, μετά από πρόσκληση της κας Μανούσου και την ευχαριστώ για όλα. Το κείμενο μας έστειλε η Τζίμα Ιμιρζιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages