Άνετη επικράτηση Τατούλη στην Πελοπόννησο με 60% - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Άνετη επικράτηση Τατούλη στην Πελοπόννησο με 60%

ΑΠΟ τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι περιφερειακές κρύβουν ένα πιο σαφές πολιτικό μήνυμα από τις δημοτικές. Το δυστύχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έδωσε πολιτικό χαρακτήρα σε όλες τις εκλογές, προτάσσοντας την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Τα αποτελέσματα δεν δικαιώνουν την επιλογή του. Δεν κέρδισε κανέναν Δήμο έδρας Νομού. Σημαντική, όμως είναι η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις Περιφέρειες. Από τις 13 Περιφέρειες έχει σιγουρέψει την εκλογή στην Περιφέρεια Ιονίου, ενώ, μέχρι τα ξημερώματα, η Περιφέρεια Αττικής παιζόταν και μάλλον καταλήγει στη Ρένα Δούρου, ενώ επικράτησε σε λίγους μόνο Δήμους πρωτευουσών νομών και ορισμένους σε μικρότερες πόλεις.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Με ένα ποσοστό που αγγίζει το 60% ο Πέτρος Τατούλης επανεκλέγεται, άνετα, περιφερειάρχης Πελοποννήσου για την επόμενη 5ετία, μέχρι το 2019.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο Πέτρος Τατούλης έφτασε στο εκλογικό του κέντρο, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, και έκανε δηλώσεις, ενώ δέχθηκε συγχαρητήρια από εκατοντάδες κόσμο που είχε συγκεντρωθεί εκεί!
Μεταξύ άλλων, είπε:
«Σήμερα δώσατε με τον καλύτερο τρόπο ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα, εκεί που δουλεύουν, εκεί που υπάρχει σχέδιο, τότε μόνο μπορούν να πετύχουν. Σήμερα έστειλαν οι Πελοποννήσιοι ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα, λέγοντας ότι ο λαϊκισμός, η λασπολογία δεν μπορεί να έχουν θέση στη χώρα μας, δεν μπορεί να έχουν θέση στη Νέα Ελλάδα, στην ισχυρή Ελλάδα των ισχυρών ευρωπαϊκών Περιφερειών.
Σήμερα δώσατε απάντηση σε όλους τους που θέλουν δήθεν να προωθήσουν την επαναστατικότητα, ότι εμείς από το 2012 επιχειρήσαμε τις μεγάλες πολιτικές ανατροπές και σήμερα είμαστε ενισχυμένοι για να συνεχίσουμε αυτό το έργο που αρχίσαμε.
Πιστεύουμε ότι Μεσσίες δεν υπάρχουν στο σύγχρονο κόσμο. Η μόνη δύναμη σε αυτή τη χώρα είναι οι ίδιοι οι πολίτες.
Αυτή η ισχυρή ετυμηγορία στέλνει μήνυμα που πρέπει να παραλάβαμε με τον καλύτερο τρόπο, μας είπατε να προχωρήσουμε ενισχύοντας περισσότερο την Περιφέρεια μας.
Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Εμπιστεύονται το καθαρό σχέδιο, την εργατικότητα μας, την αποφασιστικότητα μας, την αποτελεσματικότητα μας. Δεν είπαμε ποτέ ψέματα στους πολίτες, είμαστε με τους πολίτες για να προωθήσουμε την εντολή για μία ισχυρή Περιφέρεια, για μία Περιφέρεια της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και αυτό θα το τιμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με όλη μας την καρδιά.
Χαίρομαι γιατί το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο σε όλη τη χώρα, να σταματήσουμε πλέον ο ένας να αντιδικεί με τον άλλον, πρέπει σε κάποια σημαντικά πράγματα να συμφωνήσουμε. Ο τόπος έχει ανάγκη να βγούμε από την κρίση.
Είμαι βαθύτατα συγκινημένος κι εγώ και οι συνεργάτες μου. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, δουλεύοντας πάρα πολλές ώρες. Θα πατήσουμε καθαρά πάνω σε αυτό το σχέδιο που παρουσιάσαμε. Η Πελοπόννησος θα είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας μας. Εμείς τηρούμε τα συμβόλαια που κάνουμε με τους πολίτες».
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ
Επιμένει ο Οδυσσέας Βουδούρης ότι το «σύστημα Τατούλη» θα καταρρεύσει, παρά την πεντακάθαρη ήττα του. Αυτό που δεν ξεκαθαρίζει στην δήλωσή του είναι το αν θα συνεχίσει να πολιτεύεται στην Περιφέρεια ή θα γυρίσει στα βουλευτικά έδρανα και θ’ αφήσει άλλους να γκρεμίσουν το «σύστημα Τατούλη».
Στην δήλωση που διένειμε, αναφέρεται:
«Θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας, οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν και ψήφησαν «Πελοπόννησος Πρώτα». Τους ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη τους και τους διαβεβαιώνω ότι, την ψήφο τους, θα την κάνουμε καθημερινό αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους, τους συνεργάτες μου και τους φίλους, που δεν ήταν υποψήφιοι. Όλοι συνέβαλαν ενεργά στον αγώνα μας. Όλοι μαζί δώσαμε τη μάχη των περιφερειακών εκλογών με πίστη και αποφασιστικότητα.
Ευχαριστώ όλους όσους ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ, ευχαριστώ επίσης όσους ανήκουν στην «Κοινωνία Πρώτα», ευχαριστώ εξίσου όλους όσους ανήκουν σε άλλους φορείς ή είναι ανένταχτοι.
Με όλους, το τονίζω, με όλους είχαμε μια άψογη και παραδειγματική συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages