ΕΛΛΑΔΑ 2015 - Μαθητές ... λιποθυμούν από την πείνα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ 2015 - Μαθητές ... λιποθυμούν από την πείνα

Νέα κρούσματα σε σχολεία

Στην Ελλάδα της κρίσης, οι μαθητές δεν χάνουν τις αισθήσεις τους από την αγωνία λόγω διαγωνίσματος και οι δάσκαλοι ψάχνουν τη λύση σε ένα πρόβλημα που γίνεται ολοένα και πιο έντονο, μέσω των προγραμμάτων σχολικών συσσιτίων.
«Υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα. Οι δάσκαλοι, όσο μπορούμε, έχουμε την ανθρωπιά με προσωπικά έξοδα να αγοράζουμε το φαγητό τους. Ωστόσο μερικοί μαθητές ντρέπονται και δεν λένε καν ότι δεν έχουν φάει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συγκεντρωθούν και να παρακολουθήσουν το μάθημα».
Ο Θανάσης Γούναρης, διευθυντής του 165ου Δημοτικού σχολείου της Αθήνας στα Πατήσια, περιγράφει μια κατάσταση που αποτελεί πλέον καθημερινότητα σε εκατοντάδες σχολεία στην Ελλάδα της κρίσης.
Το σχολείο, όπως και άλλα 405 εντάχθηκε από πέρυσι στο πρόγραμμα Διατροφή, το οποίο παρέχει δωρεάν πρωινό σε χιλιάδες μαθητές. Η καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο φάνηκε αμέσως στους μαθητές. «Αρκετοί μαθητές που δεν τα βγάζουν πέρα οι οικογένειές τους πεινούσαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages