ΟΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Το τελευταίο τριήμερο των αποκριών είναι σε εξέλιξη και θα κλείσει την Καθαρά Δευτέρα.
Έτσι πέρα από τις εκδηλώσεις στην Καλαμάτα και τις τοπικές κοινότητες αυτής, αυτές της Μεσσήνης υπάρχουν και αυτές που ακολουθούν και αφορούν όλη σχεδόν τη Μεσσηνία
 
Στη Μεταμόρφωση γιορτή την Καθαρά Δευτέρα
Ο Σύλλογος Γυναικών Τ.Δ. Μεταμόρφωσης του Δήμου Πύλου Νέστορος διοργανώνει γιορτή για τα «Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας» και το πέταγμα του χαρταετού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης στις 23 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 π.μ.
 
Αποκριές στο Δήμο Οιχαλίας
Tο  πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Οιχαλίας ξεκινά σήμερα και περιλαμβάνει:
ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΡΜΑΤΩΝ
Σάββατο 21/2/2015:    Διαβολίτσι , ώρα 5:00 μ.μ.
Κυριακή 22/2/2015:    Δώριο, ώρα 2:00 μ.μ.
Κυριακή 22/2/2015:  Μελιγαλάς, ώρα 4:00 μ.μ.
Κούλουμα την Καθαρά  Δευτέρα   στις  11:00 π.μ. στον Προφήτη Ηλία Μελιγαλά, από το Σύλλογο Γυναικών Μελιγαλά.
 
Αύριο το μεγάλο Καρναβάλι των Φούληδων!
Το θεσμοθετημένο, πια, ξακουστό Καρναβάλι των Φούληδων θα πραγματοποιηθεί και φέτος, αύριο το μεσημέρι στα Φιλιατρά, με την πόλη να αποτελεί την έδρα της χαράς, του κεφιού και  του τρελού ξεφαντώματος της Αποκριάς! Το Καρναβάλι των Φούληδων διοργανώνεται για 13η συνεχή χρονιά και κάθε χρόνο, παρά την κρίση που μαστίζει την κοινωνία και τις δυσκολίες και τα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες, γίνεται καλύτερο και μεγαλύτερο σε περιεχόμενο, σε καρναβαλικές ομάδες και καρναβαλιστές από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας. Τα Φιλιατρά, συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμου, που διασκεδάζουν και γλεντούν ,  ενώ φέτος αναμένεται η κοσμοσυρροή στην πόλη να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο! Άλλωστε, το Καρναβάλι των Φούληδων είναι η κεντρική Αποκριάτικη εκδήλωση στην Τριφυλία.
Η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών θα γίνει αύριο στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών στις 3:30 μμ. Θα συμμετέχουν καρναβαλιστές από τα Φιλιατρά και τις γειτονικές πόλεις. Σήμερα και αύριο  θα διεξαχθεί το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, από τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού. Κάλεσμα να συμμετάσχουν όλοι στο Καρναβάλι των Φούληδων απευθύνει μέσα από το «Θ» η αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου και μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής, Βιβή Παντελάκη. «Σας περιμένουμε όλους στα Φιλιατρά, να χαρούμε, να διασκεδάσουμε, να γελάσουμε, να περάσουμε όμορφα. Ραντεβού αύριο στις 3.30 το μεσημέρι στην πλατεία των Φιλιατρών!», τόνισε.
Παράλληλα, βέβαια, το Σαββατοκύριακο, θα πραγματοποιηθούν και πολλές άλλες αποκριάτικες εκδηλώσεις στην περιοχή από συλλόγους και τοπικούς φορείς, όπως από σήμερα  το πρωί, στην Κυπαρισσία, όπου στην κεντρική πλατεία  θα στηθεί  τρελό αποκριάτικο πάρτι για μικρούς και το μεσημέρι ο αλευροπόλεμος για μεγαλύτερος, από τον Εμπορικό Σύλλογο. Αύριο, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει το Γαργαλιανιώτικο Καρναβάλι από Συλλόγους και καταστήματα.
 
 
Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Δήμο Πύλου-Νέστορος
 
Οι εκδηλώσεις καρναβαλιού, που θα πραγματοποιηθούν από σήμερα έως και την Καθαρά Δευτέρα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, διοργανώνονται από τους τοπικούς συλλόγους της περιοχής, υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
 
Μετά την μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης και τις αρκετά υψηλές προσδοκίες των πολιτών για το επικείμενο τριήμερο, οι διοργανωτές μας διαβεβαιώνουν, ότι θα περάσουμε αξέχαστες στιγμές ξεφαντώματος!
 
Στην Πύλο, ο Σύλλογος Φίλων Καρναβαλιού Πύλου διοργανώνει, μεταξύ άλλων, Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, ενώ την Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί Αποκριάτική Γιορτή στην Κεντρική Πλατεία . Το τριήμερο στην Πύλο θα κλείσει την Καθαρά Δευτέρα, με τα Παραδοσιακά Κούλουμα και τη «Δίκη του Μακαρονά», στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, υπό τη συνοδεία ζωντανής λαϊκής μουσικής. Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Κυριών Πύλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages