ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ


ΜΙΑ συγκινητική εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο στα παιδιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο ξενοδοχείο Κανελλάκης στην Κυπαρισσία από το γραφείο της Φλόγας Κυπαρισσίας με εκπρόσωπο τον κ. Χρήστο Σίνη για την Πελοπόννησο και αρκετούς ομιλητές. 
Η κα Σγουρή Γεωργιάδη εκπαιδευτικός και εθελόντρια τόνισε ότι η ομιλία της Νιώθουμε καλύτερα ανάμεσά σας αφορά τον αγώνα των γονιών παιδιών με καρκίνο με άξονα της εισήγησης για την επανένταξη των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον, στηρίζοντας την άποψη ότι τα παιδιά νιώθουν καλύτερα ανάμεσά μας και όχι περιθωριοποιημένα. Πρόσθεσε ότι ήρθε για να πείσει τους γονιούς σχετικά με την ύπαρξη θεσμικού πλαισίου για τα παιδιά που δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα για να επιβιώσουν
Συγκινητική ήταν η ομιλία της Γεωργίας Μπελογιάννη με θέμα Ένα θρανίο άδειο στην τάξη μου η οποία σε δηλώσεις της συμπλήρωσε ότι ήταν τιμή να ξεδιπλώσει ένα δύσκολο θέμα όπως είναι ο ρόλος του δασκάλου να προετοιμάσει βοηθώντας τα παιδιά μια τάξης ώστε να σταθούν αρωγοί στο παιδί που έχει ξεπεράσει με τέτοια δυσκολία, λέγοντας ότι ο παιδικός καρκίνος είναι ιάσιμος κάνοντας πιο εύκολη την επάνοδο του παιδιού στο σχολείο. Η ομιλία της είχε έντονη συναισθηματική φόρτιση αποτυπώνοντας το ρόλο του εκπαιδευτικού πάνω στην στήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη. 
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...
Η κοινωνική λειτουργός Μαρία Κλώνου ανέπτυξε το θέμα Παιδί με καρκίνο μαθητής, πολίτης και κοινωνικός μέτοχος. Σε δηλώσεις της εξήγησε ότι οι γονείς έχουν τον δικό τους Γολογθά εστιάζοντας στην κοινωνική ένταξη του παιδιού και της οικογένειας μετά την περιπέτειά τους στο σχολείο με την εκδήλωση να αποτελεί γέφυρα επικοινωνίας ώστε οι εκπαιδευτικοί να διαμορφώσουν την επανένταξη των παιδιών στην κοινωνία καταλήγοντας ότι είναι μια πρόκληση για όλους που απαιτεί προσπάθεια και στήριξη απέναντι σε αυτή την μάχη αφού τα παιδιά πρέπει να προσαρμοστούν απόλυτα στο κοινωνικό περίγυρο. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας, οι αντιδήμαρχοι κ. Μερκούρης και Πανουσιοοπούλου, ο Πρόεδρος του Νομικού προσώπου του Δήμου Ζαχαρίας Κανελλόπουλος αλλά και φορείς με πλήθος κόσμου από τη περιοχή ενώ υπήρξε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. 
ΙΩΑΝ., ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages