ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ Κ.Α.Π.- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ Κ.Α.Π.- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

  • Ν. Βούτσης: «Ακυρώνονται οι νέες περικοπές στους Δήμους»
Ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, συναντήθηκε, σήμερα, με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).
 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, με πρωτοβουλία του Υπουργού και διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα συμφωνίας και σύμπτωσης απόψεων.
 Στη συνάντηση συμμετείχε ο νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Κώστας Πουλάκης.

Ξεκινώντας τη συζήτηση, ο Υπουργός αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν άμεσα τους Δήμους και συγκεκριμένα:
- Για τις συμβάσεις έργου Κοινωφελούς Εργασίας, τα γνωστά «πεντάμηνα» ανέφερε ότι προχωρούν άμεσα. Τόνισε ότι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι η τροποποίηση του θεσμού, ώστε να βελτιωθεί ασφαλιστικά και οικονομικά η θέση των απασχολούμενων ή και να αυξηθεί η διάρκεια των συμβάσεων. Για να μη χαθεί όμως η χρονιά, υλοποιούνται για τελευταία φορά με το υπάρχον πλαίσιο.
- Για τους Προϋπολογισμούς των Δήμων, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό κατάργησης του «Οικονομικού Παρατηρητηρίου» και πραγματοποίησης των ελέγχων στους Προϋπολογισμούς από Υπηρεσία του Υπουργείου και με βασική αρχή την εκδήλωση εμπιστοσύνης στους αιρετούς.
 Αντίστοιχα για τον έλεγχο νομιμότητας πράξεων των Δήμων, που ασκούσε μέχρι τώρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αναφέρθηκε στην υλοποίηση της νομικής πρόβλεψης για δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής, που όπως είπε, «θα λειτουργεί χωρίς να υπάρχει ίχνος ελέγχου σκοπιμότητας».

- Για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση κατάργηση των περικοπών «4+5+1» = 10% που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή, την τελευταία μέρα πριν προκηρυχθούν οι Βουλευτικές Εκλογές, ενώ αποσαφήνισε, πλήρως, ότι δεν υφίσταται θέμα κατάργησης των ΚΑΠ και αντικατάστασης τους από δημοτική φορολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages