22.000 τόνοι ελαιόλαδο, άρχισε η συγκομιδή φασολιού και αγγουριού - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

22.000 τόνοι ελαιόλαδο, άρχισε η συγκομιδή φασολιού και αγγουριού

Η Τριφυλία αποτελεί ένα σπουδαίο αγροτικό και παραγωγικό κέντρο σε όλη τη χώρα με ποιοτικά προϊόντα και προοδευτικούς παραγωγούς, οι οποίοι ασχολούνται και φροντίζουν τη γη τους και τις καλλιέργειές τους με μεράκι, σύγχρονες τεχνικές και σεβασμό και μέριμνα για το περιβάλλον. Το ανθρώπινο δυναμικό, οι σύγχρονες μέθοδοι και τεχνικές καλλιέργειας, οι εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες είναι τα στοιχεία εκείνα που συνδυαστικά αναδεικνύουν την Τριφυλιακή γη ως τόπο παραγωγής ποιοτικών προϊόντων, με αποδόσεις στην παραγωγή και ζηλευτή πρωιμότητα! Τη φετινή ελαιοκομική περίοδο παρήχθησαν 22.000 τόνοι ελαιολάδου από τα περίπου 5.000.0000 ελαιόδεντρα, ενώ ήδη, πριν καν τα μέσα του Φεβρουαρίου, έχει ξεκινήσει η συγκομιδή πρώιμου φασολιού και αγγουριού.
Μιλώντας χθες στο «Θάρρος», ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, στυλοβάτης των παραγωγών, Αντώνης Παρασκευόπουλος είπε σχετικά με την φετινή παραγωγή ελαιολάδου ότι, «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της υπηρεσίας μας, μέχρι στιγμής, η παραγωγή έφτασε στους 22.000 τόνους. Πλέον, η παραγωγή στην Τριφυλία σταθεροποιείται στους 22.000 τόνους, μειώνεται η παρενιαυτοφορία και αν κανείς σκεφτεί ότι, οι αποδόσεις αυτές και η παραγωγή μας αυτή είναι από μία καλλιεργούμενη έκταση περίπου 5.000.000 ελαιοδένδρων, καταλαβαίνει κανείς πόσο παραγωγικά είναι τα δέντρα και αυτό οφείλεται στις σύγχρονες τεχνικές, στο μεράκι των ελαιοπαραγωγών και στην προοδευτικότητα αυτών. Με λίγα λόγια, η υψηλή παραγωγή, η σταθερή παραγωγή είναι ένα σοβαρό στοιχείο για να στηρίξει τις εκμεταλλεύσεις τις ελαιοκομικές στην περιοχή μας. Η άρδευση, σε σημαντικό αριθμό, η ολοκληρωμένη φυτοπροστασία, η μέριμνα για το περιβάλλον, είναι στοιχεία τα οποία δίνουν δυναμική στον ελαιοκομικό τομέα, που είναι και ο σοβαρότερος στην περιοχή!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages