Η εφορία βάζει «χέρι» σε καταθέσεις, δάνεια και επενδύσεις - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Η εφορία βάζει «χέρι» σε καταθέσεις, δάνεια και επενδύσεις

Πρόσβαση όχι μόνο στα στοιχεία που αφορούν στις καταθέσεις των φορολογούμενων αλλά και τα δάνεια και τα χρηματιστηριακά προϊόντα αποκτούν οι ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΓΓΔΕ για το 2015, το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, που παρακολουθεί τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών επεκτείνεται και σε συναλλαγές δανειακών προϊόντων.
Ταυτόχρονα το περιουσιολόγιο στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο.
Το επιχειρησιακό σχέδιο για το 2015 με τους ελεγκτικούς και εισπρακτικούς στόχους έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με τους στόχους που θέτει η ΓΓΔΕ φέτος θα πρέπει να βεβαιωθούν έσοδα πάνω από 2,6 δισ. ευρώ από τον έλεγχο των μεγάλων επιχειρήσεων, 1,04 δισ. ευρώ από πλήρεις φορολογικούς ελέγχους και επιπλέον 700 εκατ. ευρώ από μερικούς φορολογικούς ελέγχους. Επίσης θα πρέπει να εισπραχθούν 1,7 δισ. ευρώ από παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη και το 25% των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Σύμφωνα με το σχέδιο θα γίνουν τουλάχιστον 100.000 τηλεφωνικές οχλήσεις στους φορολογούμενους με σκοπό τη συμμόρφωση τους και την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων ως προς την υποβολή δηλώσεων (Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ., Φ.Ε. Φ.Π.-Ν.Π., κλπ) και την καταβολή των ληξιπροθέσμων οφειλών τους.
Η εφορία βάζει «χέρι» σε καταθέσεις, δάνεια και επενδύσεις - Ολη η περιουσία των Ελλήνων στο στόχαστρο των ΡάμποΣτο σχέδιο υπάρχει πρόβλεψη για 40.000 τελωνειακούς ελέγχους, τουλάχιστον 2.000 ελέγχους φορολογίας κεφαλαίου, ολοκλήρωση τουλάχιστον 200 υποθέσεων έρευνας φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου από την ΥΕΔΔΕ από τις οποίες σαράντα να αφορούν απάτες στο ΦΠΑ, διενέργεια τουλάχιστον 5.000 φορολογικών ελέγχων από την ΥΕΔΕΕ, 400 πλήρων ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις και 500 μερικών ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις. Προγραμματίζονται 900 έλεγχοι φορολογουμένων μεγάλου πλούτου στους οποίους περιλαμβάνονται υποθέσεις με εμβάσματα offshore και γενικά φορολογούμενους που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για διάπραξη φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages