NY Times: Ο Τσίπρας στριμώχτηκε στη γωνία από τη συμφωνία στο Eurogroup - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

NY Times: Ο Τσίπρας στριμώχτηκε στη γωνία από τη συμφωνία στο Eurogroup

Σε εκτιμήσεις για την εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδα, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup και σε πιθανές προοπτικές που διαγράφονται, με την αποστολή των μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση προς τις Βρυξέλλες, αναφέρονται δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ. Στη New York Times επισημαίνεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση έκανε αγώνα δρόμου την Κυριακή για να παρουσιάσει τη λίστα με τις προτάσεις της για αλλαγές στο πρόγραμμα λιτότητας, οι οποίες θα γίνονταν αποδεκτές από τους δανειστές της Ελλάδας, τη στιγμή που αντιμετωπίζει ανταρσία από μέλη του ίδιου του κόμματός της, τα οποία είναι εξαγριωμένα που η κυβέρνηση υπέκυψε στις απαιτήσεις των Βρυξελλών».
 Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το άρθρο αναφέρει πως «ενώ η κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, χαιρέτισε τη δυνατότητα να προτείνει το δικό της σχέδιο ως νίκη, η συμφωνία του Eurogroup είναι μια “απότομη” υπαναχώρηση για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές με την υπόσχεση να ξεφορτωθεί το πρόγραμμα διάσωσης. Επιπλέον, η Αθήνα θα πρέπει να πείσει τους δανειστές της ότι τα εναλλακτικά μέτρα που θα προτείνει δεν θα εκτροχιάσουν τον προϋπολογισμό και ότι οι όποιες προτάσεις θα πρέπει να τύχουν της έγκρισης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης». Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα της ΝΥΤ υποστηρίζεται ότι «ανεξαρτήτως αν η συμφωνία του Eurogroup της Παρασκευής αποτελεί ή όχι μια νίκη, στρίμωξε στη γωνία τον κ. Τσίπρα στο εσωτερικό, όπου του ασκούνται πιέσεις να μην εφαρμόσει το πρόγραμμα λιτότητας, παρά τις πιέσεις από τις Βρυξέλλες». Επίσης, επισημαίνεται ότι «μετά τη συμφωνία του Eurogroup της Παρασκευής, ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Ελληνικό λαό περιέγραψε τη συμφωνία ως “μία σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία στην Ευρώπη”, παρά τις κατηγορίες που δέχτηκε από τους επικριτές του εντός και εκτός της κυβέρνησης, ότι συνθηκολόγησε υπό όρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages