Εκτοξεύεται η συγκομιδή θερμοκηπιακών κηπευτικών στην Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Εκτοξεύεται η συγκομιδή θερμοκηπιακών κηπευτικών στην Τριφυλία

ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ το Σαββατοκύριακο η συγκομιδή των πρώτων προϊόντων από τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες της Τριφυλίας, σύμφωνα με παραγωγούς της περιοχής μας παρά τις καιρικές συνθήκες που είχαν διακυμάνσεις για την ανάπτυξη και καρπόδεση των νεαρών φυτών.
Οι κυριότερες καλλιέργειες φέτος επικεντρώνονται σε αγγούρια, φασόλια και πιπεριές, με τον κύριο όγκο συγκομιδής να κορυφώνεται ως τις 15 Μαρτίου ενώ περιμένουν για φέτος θετικές τιμές.
Το κλίμα επιβεβαιώνει σε τηλεφωνική επικοινωνία μας και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος  ο οποίος έδωσε βαρύτητα στο κρύο αλλά και την έλλειψη ηλιοφάνειας που αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα... Η παραγωγή σε σχέση με πέρσι κυμαίνεται στα ίδια πεερίπου επίπεδα με βάση τον όγκο των καλλιεργούμενων εκτάσεων της περιοχής καθώς ένα 30% των θερμοκηπίων έχει ξεκινήσει την πρώτη συγκομιδή.
ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Οι παραγωγοί κηπευτικών στην Τριφυλίας προωθούν αρκετά μεγάλες ποσότητες στην εγχώρια αγορά με σημαντικές της περιοχές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, αλλά υπάρχουν ποσότητες περίπου 50% που οδεύουν προς το εξωτερικό. Οι εξαγωγές εμφανίζουν δυναμική καθώς τα προιόντα της περιοχής έχουν μοναδική υφή και πλούσια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά με την συγκομιδή να επεκτείνεται σε περισσότερα θερμοκήπια μέχρι τις αρχές Απριλίου όπου ξεκινά σταδιακά η συγκομιδή ντομάτας, ενώ οι αποδόσεις και ο δείκτης τιμών αναμένεται να κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα λόγω της αρτιότητας των προιόντων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages